Certificare ISO 22000
Sistemul de Management al Sigurantei Alimentare
Certificarea unui sistem de management al sigurantei alimentelor are la baza urmatoarele standarde de referinta pe care organizatia dovedeste ca le-a implementat:
SR EN ISO 22000:2005; DS 3027 E :2002 (ISO 15161:2005, CCvd-HACCP 1999, CAC/RCP 1 – 1969, Rev. 4 (2003) – Codex Alimentarius)
Scopul procesului de certificare ISO 22000 este evaluarea conformitatii sistemului de management al sigurantei alimentelor.
Organizatia urmareste dezvoltarea unui sistem managerial eficient ce asigura controlul intern al proceselor si activitatilor din cadrul organizatiei, ce tin de siguranta alimentelor, unul dintre cele mai importante obiective ale ISO 22000 fiind cresterea satisfactiei clientului prin indeplinirea cerintelor sale.
Citeste mai mult despre Certificare si Implementare ISO in domeniul Industrie Alimentara
Pret certificare ISO 22000
In general, pretul pentru certificare ISO 22000 este influentat de factori precum:
- dimensiunea organizatiei in care se va efectua auditul de certificare ISO 22000 (numar de angajati, locatii certificate, etc),
- domeniul de activitate certificat,
- termenul de obtinere a certificatului ISO 22000
- motivul / scopul detinerii certificatului ISO 22000.
Pasii pentru certificare ISO 22000 sunt aceiasi ca in cazul certificarii oricarui sistem de management:
- Cererea de Oferta pentru certificare ISO 22000
- Cererea de Aplicare pentru certificare ISO 22000
- Contractul de certificare ISO 22000
- Auditul de Certificare ISO 22000
- Emiterea Certificatului ISO 22000
- Auditul de supraveghere anuala ISO 22000,
- Recertificare ISO 22000 .
Procesul de certificare ISO 22000 se finalizeaza cu obtinerea certificatului ISO 22000.