ISO iti confera acces pentru comercializarea produselor sau serviciilor tale pe piata Uniunii Europene
Te intereseaza sa intri si sa te mentii pe piata cea mai importanta pentru tine ?
Atunci, cand iti faci planul, in primul rand ia in calcul ca ti se va permite accesul doar daca respecti cerintele impuse de piata.
De cand exista economia de piata, produsul sau serviciul trebuie sa se adapteze la cerintele pietei si nu invers. Din acest motiv, daca vrei sa ai succes pe o piata anume, este nevoie sa fii pregatit sa respecti cerintele legale, de reglementare si ale clientilor tai, descrise in standardele de organizatie sau de produs specifice domeniului tau de activitate. Acest lucru inseamna, de fapt, sa respecti regulile de buna practica din acel domeniu.
Producatorii si comerciantii (importatorii, exporatorii, distribuitorii, intermediarii etc) care sunt pregatiti sa respecte cerintele ISO castiga din mai multe puncte de vedere. De exemplu, daca te gandesti sa comercializezi produse sau servicii intr-un domeniu reglementat, respectarea regulilor de buna practica mentionate in standardele ISO iti aduce urmatoarele beneficii:
- Oferi clientilor tai produse sigure, la cele mai inalte standarde de calitate. Clientii multumiti de calitatea primita si siguranta oferita nu vor mai dori sa schimbe furnizorul.
- Clientii tai vor fi dispusi sa plateasca un pret mai mare pentru valoarea adaugata pe care produsul tau o ofera. Cu alte cuvinte, produsul sau serviciul tau poate fi vandut la preturi bune doar daca este de valoare, iar valoarea sa este intotdeauna la aprecierea clientilor tai, cei care stiu sa faca cel mai bine diferenta dintre un produs conform si unul neconform. Mai concret, piata iti transmite semnale sa intelegi ca, daca produsul tau este conform cerintelor, incasarile tale vor creste iar profitul inregistrat va fi mult mai satisfacator decat pana acum.
- Te vei bucura de aprecierea clientilor tai, imediat ce astia consuma sau folosesc produsul sau serviciul tau. In loc sa primesti reclamatii pe loc sau in urmatoarele zile, vei primi referinte pozitive ce iti vor aduce satisfactie pentru tot efortul depus de tine si resursele consumate ca sa iti satisfaci clientii.
- Increderea clientilor tai in produsul sau serviciul tau va creste de la o zi la alta, stiind ca tu respecti regulile de buna practica in domeniu si nu incerci sa castigi foloase necuvenite inseland perceptia consumatorilor atunci cand prezinti materia prima, tehnicile utilizate si avantajele produsului sau serviciului tau.
- Te dezvolti mai mult decat oricand pentru ca, depasind barierele birocratice si respectand cerintele legale si cele ale clientilor tai, ajungi la o piata de desfacere pe care concurentii tau nu au acces din start. Doar procedand astfel ti se va permite sa iti vinzi produsele pe piata pe care iti doresti sa intri si sa te mentii dar pe care pana acum nu ai avut nicio sansa intrucat nu respectai cerintele minime de eligibilitate.
- Producerea si livrarea oricarui produs sau serviciu de calitate costa bani si este evident ca trebuie sa aloci si multe alte resurse importante (timp, cunostinte, atentie, energie, sacrificii etc). Dar investitia ta va fi repede recuperata daca produci gandindu-te in primul rand la cerintele pietei si ale clientilor tai. Clientii tai cei mai importanti iti vor ramane loiali si impreuna cu acestia vei reusi sa cresti intr-un an cat altii in zece.
Daca te indoiesti de utilitatea respectarii standardelor ISO, gandeste-te, inainte de toate, ca acestea inseamna „reguli de buna practica”, adica principii universal valabile scrise de cei mai buni specialisti in domeniu la nivel global si testate de multi producatori importanti la nivel international. In loc sa reinventezi roata, te va costa mult mai putin sa te adaptezi la conditiile pe care piata ti le impune si vei castiga intotdeauna mult mai mult alegand sa inveti si sa respecti regulile jocului pietei, decat sa improvizezi si sa fii scos din joc de altii care o fac.
Daca ti se pare dificil sa implementezi si sa mentii standardele ISO in organizatia ta, gandeste-te la faptul ca, cu cat cerintele pietei sunt mai stricte si obstacolele mai mari si mai provocatoare, cu atat mai mult, daca tu reusesti sa le depasesti, obtii inclusiv certitudinea ca esti privilegiat pe piata respectiva. Tuturor celorlalti concurenti le va fi foarte greu sa atinga aceleasi performante.
Curios sa afli ce inseamna standardele ISO ?
Afla de aici : Standardele ISO
CISEO te ghideaza gratis si te sustine cu tot ce ai nevoie sa stii. Daca stii sa joci conform cerintelor pietei, castigi.
Castigi acces pe piata cea mai importanta pentru tine, clienti multumiti, bani, profit, imagine mai buna, o afacere sanatoasa si in continua dezvoltare.