Curs Auditor ISO 22000 ( Sistemul de Management al Sigurantei Alimentare)

DENUMIRE CURSCurs Auditor/ Auditor de Terta Parte / Auditor Extern ISO 22000
STANDARD & EDITIEISO 22000:2018 – Sistemul de Management al Sigurantei Alimentare
TIP CURSCurs recunoscut in domeniul Standardelor Internationale

Cursul include nivelurile: Auditor Extern de Terta Parte, Auditor Extern de Secunda Parte (Audituri la Furnizori), Auditor Intern de Prima Parte.

DURATA CURS5 zile
TIP DIPLOMADiploma de Auditor ISO 22000 – Sistemul de Management al Sigurantei Alimentare
RECUNOASTERE DIPLOMADiploma recunoscuta in domeniul Standardelor Internationale.

Detalii Curs Auditor / Auditor de Terta Parte / Auditor Extern ISO 22000

CUI SE ADRESEAZA ACEST CURS
• Personalul companiei desemnat pentru efectuarea auditurilor de prima şi/sau secunda parte cu privire la Sistemul de Management al Sigurantei Alimentului
• Şefii companiei responsabili pentru coordonarea, gestionarea şi punerea in aplicare a Sistemului de Management al Sistemul de Management al Sigurantei Alimentului
• Proiectanţi şi consultanţi pentru Sistemele de Management al Sigurantei Alimentului
• Organizaţiilor aflate in faza de proiectare şi implementare a SMSA in baza ISO 22000, care doresc sa işi formeze personal calificat pentru proiectarea SMSA, formarea auditorilor interni si efectuarea auditurilor
• Persoanelor care doresc sa devina auditori de terţa parte pentru ISO 22000.

CONDITII DE PARTICIPARE

Conditie prealabila de participare la acest curs: o buna cunoastere a principiilor sistemelor de management si a standardului de referinta si/sau cel putin 6 luni de experienta profesionala in sectorul respectiv.

OBIECTIVE
• Pregatirea personalului implicat in proiectarea, documentarea şi monitorizarea unui Sistem de Management al Siguranţei Alimentului, conform cerinţelor ISO 22000.
• Cunoasterea cerinţelor standardului ISO 22000
• Dobandirea şi exersarea abilitaţilor necesare pentru efectuarea auditurilor;
• Buna cunoastere a metodologiei de organizare şi desfaşurare a unui audit intern si extern
• Descrierea scopului si structurii ISO 22000, facand referire la procesele din lantul alimentar si la modelul unui sistem de siguranta alimentara pe baza unei analize a riscurilor.

CONTINUT
• Prezentarea familiei de standarde ISO 22000, elemente cheie
• Cerintele standardului ISO 22000
• Principiile şi conceptele de baza ale HACCP
• Relaţia BRC/ IFS/ SQF/ HACCP; GAP/ GMP/ GHP
• Cerinţe legislative naţionale şi internaţionale
• Analiza riscurilor şi a masuri preventive
• Identificarea punctelor critice de control, stabilirea nivelurilor ţinta şi a limitelor critice
• Efectuarea practica a unui audit
• Tehnici de comunicare in cadrul auditului
• Monitorizarea proceselor, politici, obiective, imbunatatire continua
• Insuşirea cunoştinţelor teoretice şi practice privind procesul de audit conform ISO 19011

Pe tot parcursul cursului, performanta fiecarui cursant este evaluata in functie de sarcini, discutii, prezentari, contributii personale, sarcini indeplinite, gestionarea optima a timpului si punctualitate.

Formatori

Cursurile sunt sustinute de Furnizori de formare profesionala / traineri de renume, Organisme de Certificare nationale sau internationale, parte din grupuri multinationale cu multiple acreditari, nationale si internationale, companii nationale/internationale sau lectori de renume.

ORGANIZARE

Cursurile din catalogul CISEO sunt organizate:

  • LIVE – VIDEOCONFERINTA/LA SALA in sistem deschis publicului (OPEN). Cursurile se tin dupa ce se formeaza grupa minima de cursanti, intr-o perioada planificata si cu program zilnic fix 8 ore/zi, 3 – 5 zile in functie de curs.
  • ONLINE – in Platforma „Training & Certificare Personal” powered by CISEO, in format STUDIU INDIVIDUAL & interactiune cu lector, la cerere. Cursantii incep cursul imediat ce se inscriu, fara sa astepte formarea unei grupe si fara sa aiba un program fix. 
  • ONLINE – in aplicatiile furnizorilor de formare profesionala (cursuri internationale in engleza/franceza/germana/spaniola etc.). Cursantii incep cursul imediat ce se inscriu, fara sa astepte formarea unei grupe si fara sa aiba un program fix.

DATA & PRET

In general, pretul cursului variaza in functie de: tipul cursului, tipul acreditarii, tipul recunoasterii cursului si diplomei, emitentul diplomei (brand, renume pe piata nationala / internationala etc.), facilitati incluse, lectorul care sustine cursul (experienta de lector, auditor / auditor sef etc.)

In cazul cursurilor open, data sustinerii cursului este influentata de numarul de cursanti inscrisi care au achitat pretul cursului.

In cazul cursurilor online disponibile nonstop, acestea pot fi accesate individual sau in echipa imediat dupa finalizarea inscrierii, deci nu este planificata o data anume.

Portofoliu Clienti CISEO: