Curs Auditor ISO 22000 Sisteme de Management al Sigurantei Alimentare
DENUMIRE CURS | Curs Auditor ISO 22000 |
---|---|
STANDARD & EDITIE | ISO 22000:2018 Sisteme de Management al Sigurantei Alimentare |
TIP CURS | Curs recunoscut in domeniul Standardelor Internationale
Cursul include nivelurile de Auditor Intern – Auditor de Prima Parte (audituri efectuate intern, in cadrul companiei angajator) si Auditor Extern – Auditor de Secunda Parte (audituri la furnizori). |
DURATA CURS | 3 zile / 4 zile / 5 zile, conform ofertei |
TIP DIPLOMA | Diploma de Auditor ISO 22000 Sistemel de Management al Sigurantei Alimentare |
RECUNOASTERE DIPLOMA | Diploma recunoscuta in domeniul Standardelor Internationale.
Acest tip de diploma permite efectuarea la nivel national de audituri de prima parte (audituri interne), in vederea obtinerii certificarii ISO, precum si audituri de secunda parte (audituri la furnizori) |
Detalii Curs Auditor ISO 22000 Sisteme de Management al Sigurantei Alimentare
CUI SE ADRESEAZA ACEST CURS
• Personalului companiei desemnat pentru efectuarea auditurilor interne / de prima si/sau secunda parte cu privire la Sistemul de Management al Sigurantei Alimentului
• Sefilor companiei responsabili pentru coordonarea, gestionarea şi punerea in aplicare a Sistemului de Management al Sistemul de Management al Sigurantei Alimentului
• Proiectantilor şi consultantilor pentru Sistemele de Management al Sigurantei Alimentului
• Organizatiilor aflate in faza de proiectare şi implementare a SMSA in baza ISO 22000, care doresc sa işi formeze personal calificat pentru proiectarea SMSA, formarea auditorilor interni si efectuarea auditurilor
• Persoanelor care doresc sa devina auditori pentru ISO 22000.
OBIECTIVE
• Pregatirea personalului implicat in proiectarea, documentarea şi monitorizarea unui Sistem de Management al Siguranţei Alimentului, conform cerinţelor ISO 22000.
• Cunoasterea cerintelor standardului ISO 22000.
• Dobandirea şi exersarea abilitatilor necesare pentru efectuarea auditurilor,
• Buna cunoastere a metodologiei de organizare şi desfaşurare a unui audit intern si extern,
• Descrierea scopului si structurii ISO 22000, facand referire la procesele din lantul alimentar si la modelul unui sistem de siguranta alimentara pe baza unei analize a riscurilor.
CONTINUT
• Prezentarea familiei de standarde ISO 22000, elemente cheie
• Cerintele standardului ISO 22000
• Principiile si conceptele de baza ale HACCP
• Relaţia BRC/ IFS/ SQF/ HACCP; GAP/ GMP/ GHP
• Cerinte legislative nationale si internationale
• Analiza riscurilor şi a masuri preventive
• Identificarea punctelor critice de control, stabilirea nivelurilor tinta şi a limitelor critice
• Efectuarea practica a unui audit
• Tehnici de comunicare in cadrul auditului
• Monitorizarea proceselor, politici, obiective, imbunatatire continua
• Insuşirea cunoştinţelor teoretice şi practice privind procesul de audit conform ISO 19011
Pe tot parcursul cursului, performanta fiecarui cursant este evaluata in functie de sarcini, discutii, prezentari, contributii personale, sarcini indeplinite, gestionarea optima a timpului si punctualitate.
Formatori
Cursurile sunt sustinute de Furnizori de formare profesionala / traineri de renume, Organisme de Certificare nationale sau internationale, parte din grupuri multinationale cu multiple acreditari, nationale si internationale, companii nationale/internationale sau lectori de renume.
ORGANIZARE
Cursurile din catalogul CISEO sunt organizate:
- LIVE – VIDEOCONFERINTA/LA SALA – in sistem deschis publicului (OPEN). Cursurile se tin dupa ce se formeaza grupa minima de cursanti, intr-o perioada planificata si cu program zilnic fix 8 ore/zi, 3 – 5 zile in functie de curs.
- ONLINE – in Platforma „Training & Certificare Personal” powered by CISEO, in format STUDIU INDIVIDUAL & interactiune cu lector, la cerere. Cursantii incep cursul imediat ce se inscriu, fara sa astepte formarea unei grupe si fara sa aiba un program fix.
- ONLINE – in aplicatiile furnizorilor de formare profesionala (cursuri internationale in engleza/franceza/germana/spaniola etc.). Cursantii incep cursul imediat ce se inscriu, fara sa astepte formarea unei grupe si fara sa aiba un program fix.
DATA & PRET
In general, pretul cursului variaza in functie de: tipul cursului, tipul acreditarii, tipul recunoasterii cursului si diplomei, emitentul diplomei (brand, renume pe piata nationala / internationala etc.), facilitati incluse, lectorul care sustine cursul (experienta de lector, auditor / auditor sef etc.)
In cazul cursurilor open, data sustinerii cursului este influentata de numarul de cursanti inscrisi care au achitat pretul cursului.
In cazul cursurilor online disponibile nonstop, acestea pot fi accesate individual sau in echipa imediat dupa finalizarea inscrierii, deci nu este planificata o data anume.