Curs Auditor SA 8000 ( Responsabilitate Sociala)
CURS ARHIVAT
Vezi cursurile active aici: https://ciseo.ro/servicii/cursuri/
DENUMIRE CURS | Curs Auditor SA 8000 – Responsabilitate Sociala (SAAS) |
---|---|
STANDARD & EDITIE | SA8000 : 2014 – Sistemul de Management al Responsabilitatii Sociale |
TIP CURS | Curs acreditat de SAAS – Social Accountability Accreditation Services: http://www.saasaccreditation.org |
DURATA CURS | 5 zile |
TIP DIPLOMA | Diploma de Auditor SA 8000 – Responsabilitate Sociala, acreditata SAAS – Social Accountability Accreditation Services. |
RECUNOASTERE DIPLOMA | Diploma acreditata SAAS este recunoscuta la nivel international si national. |
Detalii curs Auditor SA 8000
CUI SE ADRESEAZA ACEST CURS?
Acest curs este parte a unui program amplu de training propus persoanelor implicate si responsabile de auditarea unui Sistem de Management pentru Responsabilitate Sociala SA8000.
Astfel, acest curs se adreseaza:
# Auditorilor de terta parte pentru sisteme de management, care doresc sa se califice ca auditori SA 8000;
# Auditorilor cu experienta care doresc sa devina auditori sef de terta parte pentru SA 8000. Acest curs, alaturi de experienţa de audit, este o treapta necesara pentru admiterea la instruirea pe mai departe ca si auditor sef de terta parte pentru SA 8000 ale SAI (Social Accountability Institute) la cursurile de profil pentru care aceasta organizatie are exclusivitate.
# Consultantilor care doresc sa aprofundeze cerintele acestui referential;
# Responsabililor sistemelor de management/specialistilor in sisteme de management/ auditorilor interni care doresc sa aprofundeze cerintele standardului SA 8000 : 2014 sau sa abordeze audituri de responsabilitate sociala;
# Organizatiilor care doresc sa dezvolte si sa imbunatateasca sistemul propriu de management al responsabilitatii sociale.
OBIECTIVE
- Formarea de auditori care se pregatesc pentru nivelul de auditor de terţa parte, precum si pregatirea personalului implicat in proiectarea unui Sistem de Management pentru Responsabilitate sociala –SA 8000.
CONTINUT
- principii si vocabular
- abordarea conceptelor de globalizare, etica de afaceri, drepturile omului si instrumente internationale pentru drepturile omului.
- cerintele standardului SA 8000:2014, respectiv:
- prezentarea cerintelor
- interpretarea cerintelor
- studii de caz
- documentaţia pentru un sistem de management al responsabilitatii sociale
- principii de auditare, auditul intern, de terta parte in baza SA 8000:2014
- proceduri/ tehnici specifice unui sistem de management in baza SA 8000:2014 (relatia cu contractorii, comunicare, consultare)
- sisteme de management implicate.
DESPRE STANDARDUL SA8000®:2014
Standardul SA8000, emis de SAI si unul dintre cele mai proeminente standarde sociale din lume, este un instrument de implementare a standardelor internationale de munca ce protejeaza lucratorii de-a lungul fiecarei etape din lantul de aprovizionare.
Standardul SA8000 este documentul central al activitatii SAI. Este unul dintre primele standarde de certificare sociala care defineste cerintele pe care trebuie sa le indeplineasca o organizatie in privinta stabilirii sau imbunatatirii drepturilor muncitorilor, a conditiilor de la locul de munca si ale unui sistem de management eficace.
Elementele fundamentale ale acestui standard sunt bazate pe Declaratia ONU a Drepturilor Omului, conventiile ILO, normele internationale ale drepturilor omului si legislatia nationala a muncii.
SA8000 este un sistem de management care ajuta la stabilirea unor structuri si proceduri pe care companiile trebuie sa le adopte pentru a se asigura ca respecta normele acestui standard. Astfel, orice organizatie doreste sa se conformeze SA8000 o va face adoptand politici si proceduri care protejeaza drepturile fundamentale ale angajatului sau.
SA8000:2014 este cea mai recenta versiune a standardului SA8000. Cu scopul de a ajuta organizatiile sa construiasca si sa mentina sisteme puternice de management, astfel putand fi si certificate SA8000, SA8000:2014 include procesul de certificare sociala Fingerprint®, care se concentreaza asupra integritatii si eficientei certificarii SA8000.
Mai multe detalii despre acest standard va invitam sa cititi si accesand http://www.sa-intl.org/.
Despre SASS – Social Accountability Accreditation Services
SAAS este o organizatie independenta care acrediteaza si supravegheaza Organismele de Certificare si Furnizorii de cursuri cu scopul de a se asigura ca specializarea SA8000 este livrata intr -un mod coerent si profesional.
SAAS este singurul organism de acreditare la nivel mondial a carui misiune este de a sprijini punerea in aplicare a standardelor sociale si de munca – acest lucru realizandu-se prin intermediul serviciilor de supraveghere si de evaluare concepute pentru a constata competenta sistemelor de audit si a auditorilor individuali.
Mai multe detalii despre SAAS puteti gasi accesand http://
Formatori
Cursurile sunt sustinute de Furnizori de formare profesionala / traineri de renume, Organisme de Certificare nationale sau internationale, parte din grupuri multinationale cu multiple acreditari, nationale si internationale, companii nationale/internationale sau lectori de renume.
ORGANIZARE
Cursurile din catalogul CISEO sunt organizate:
- LIVE – VIDEOCONFERINTA/LA SALA – in sistem deschis publicului (OPEN). Cursurile se tin dupa ce se formeaza grupa minima de cursanti, intr-o perioada planificata si cu program zilnic fix 8 ore/zi, 3 – 5 zile in functie de curs.
- ONLINE – in Platforma „Training & Certificare Personal” powered by CISEO, in format STUDIU INDIVIDUAL & interactiune cu lector, la cerere. Cursantii incep cursul imediat ce se inscriu, fara sa astepte formarea unei grupe si fara sa aiba un program fix.
- ONLINE – in aplicatiile furnizorilor de formare profesionala (cursuri internationale in engleza/franceza/germana/spaniola etc.). Cursantii incep cursul imediat ce se inscriu, fara sa astepte formarea unei grupe si fara sa aiba un program fix.
DATA & PRET
In general, pretul cursului variaza in functie de: tipul cursului, tipul acreditarii, tipul recunoasterii cursului si diplomei, emitentul diplomei (brand, renume pe piata nationala / internationala etc.), facilitati incluse, lectorul care sustine cursul (experienta de lector, auditor / auditor sef etc.)
In cazul cursurilor open, data sustinerii cursului este influentata de numarul de cursanti inscrisi care au achitat pretul cursului.
In cazul cursurilor online disponibile nonstop, acestea pot fi accesate individual sau in echipa imediat dupa finalizarea inscrierii, deci nu este planificata o data anume.