Curs Formare Formator Bucuresti
CURS ARHIVAT
VEZI AICI CURSURILE ACTIVE: https://ciseo.ro/servicii/cursuri/
DENUMIRE CURS | CURS FORMARE FORMATOR – curs acreditat, ANC ( COD COR 242401) |
---|---|
STANDARD & EDITIE | FORMATOR – COD COR 242401 |
TIP CURS | Cursul are la baza standardul ocupational (COD COR) emis de ANC – Autoritatea Nationala pentru Calificari (fostul Consiliu National de Formare Profesionala a Adultilor) si este recunoscut de catre Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice si Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii. |
TIP DIPLOMA | Participantii care promoveaza examenul final vor primi certificatul de Formator, COD COR 242401.
Diploma de Formator este acreditata in baza standardului ocupational (COD COR) emis de ANC – Autoritatea Nationala pentru Calificari si recunoscuta de catre Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice si Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii. |
RECUNOASTERE DIPLOMA | Diploma COD COR este recunoscuta la nivel national. Obtinerea certificarii va da dreptul absolventilor sa practice meseria de Formator, in calitate de angajat cu carte de munca pentru aceasta functie (in baza codului COR). |
DURATA CURS | 5 zile |
ORAS | BUCURESTI.
Cursurile de formare Formator (ANC) sunt organizate in sistem public (open) si in alte orase. Cursurile pot fi organizate si in sistem in-house (la sediul beneficiarului). |
Detalii Curs FORMARE FORMATOR COD COR 242401 Bucuresti
Cursul de Formare Formator este autorizat in baza standardului ocupational COD COR emis de ANC – Autoritatea Nationala pentru Calificari ( fostul CNFPA – Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor), finalizat cu eliberare de certificate recunoscute de catre Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale si Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice.
Programul utilizeaza tehnici de instruire intensiva si interactiva pentru a transfera formatorilor activi sau aspiranti competente si tehnici specifice adaptate, absolut necesare exercitarii acesui rol.
“Formatorul este specialistul in formare care proiecteaza, deruleaza, evalueaza si revizuieste activitati teoretice/practice si/sau programe de formare si dezvoltare a competentelor profesionale, derulate in institutii specializate sau la locul de munca.”conform Standardului Ocupational Formatori.
CUI SE ADRESEAZA ACEST CURS
Cursul se adreseaza atat formatorilor care si-au dobandit partial competentele pe cai informale, cat si tuturor persoanelor care doresc sa se pregateasca pentru ocupatia de Formator (persoane care vor sa profeseze in domeniul serviciilor de formare profesionala respectand cadrul legal in vigoare si cerintele Uniunii Europene: instructori, profesori care doresc sa isi imbunatateasca abilitatile de lucru cu adultii, persoane cu atributii de formare profesionala etc).
OBIECTIVE
Pregatirea si organizarea cu eficacitate a activitatilor de formare
Stabilirea obiectivelor masurabile pentru activitatile de formare pe care le gestioneaza
Realizarea activitatilor de formare aplicand tehnici si metode adaptate obiectivelor stabilite
Evaluarea corecta a gradului de indeplinire a obiectivelor formarii in situatii diverse
Utilizarea cu eficacitate a metodelor de evaluare a nevoilor de formare
CONTINUT
Modulul 1 Notiuni fundamentale de formare si comunicare
(Obiective, asteptari, cerinte; principiile formarii profesionale si invatarea la adulti; stabilirea obiectivelor instruirii; crearea climatului instruirii; lista de control a instructorului; piramida invatarii)
Modulul 2 Pregatirea si proiectarea formarii
(Caracteristicile instruirii la adulti; ciclul de instruire prin experiment; ipostaze ale instructorului: moderator)
Modulul 3 Realizarea formarii, tehnici si metode de formare
(Ipostaze ale instructorului: instructor; ipostaze ale instructorului: lector; ipostaze ale instructorului: antrenor; tehnici de instruire a adultilor: expunerea)
Modulul 4 Evaluarea participantilor la formare
(Tehnici de instruire a adultilor: incalzirea; studiul de caz; brainstorming; lucrul in grup; jocul de roluri; procesul de evaluare)
CONDITII DE PARTICIPARE
Studii superioare.
Pentru participarea la cursurile ce au la baza standardele ocupationale emise de Autoritatea Nationala pentru Calificari (ANC)-cod COR, va fi necesar sa anexati urmatoarele documente: copie certificat nastere, copie certificat casatorie, copie certificat divort (unde este cazul), copie C.I., copie ultima diploma de studii.
CERTIFICAT
Participantii care promoveaza examenul final vor primi certificatul de Formatori, cod COR 242401, acreditat, ANC.
Formatori
Cursurile sunt sustinute de Furnizori de formare profesionala / traineri de renume, Organisme de Certificare nationale sau internationale, parte din grupuri multinationale cu multiple acreditari, nationale si internationale, companii nationale/internationale sau lectori de renume.
ORGANIZARE
Cursurile din catalogul CISEO sunt organizate:
- LIVE – VIDEOCONFERINTA/LA SALA – in sistem deschis publicului (OPEN). Cursurile se tin dupa ce se formeaza grupa minima de cursanti, intr-o perioada planificata si cu program zilnic fix 8 ore/zi, 3 – 5 zile in functie de curs.
- ONLINE – in Platforma „Training & Certificare Personal” powered by CISEO, in format STUDIU INDIVIDUAL & interactiune cu lector, la cerere. Cursantii incep cursul imediat ce se inscriu, fara sa astepte formarea unei grupe si fara sa aiba un program fix.
- ONLINE – in aplicatiile furnizorilor de formare profesionala (cursuri internationale in engleza/franceza/germana/spaniola etc.). Cursantii incep cursul imediat ce se inscriu, fara sa astepte formarea unei grupe si fara sa aiba un program fix.
DATA & PRET
In general, pretul cursului variaza in functie de: tipul cursului, tipul acreditarii, tipul recunoasterii cursului si diplomei, emitentul diplomei (brand, renume pe piata nationala / internationala etc.), facilitati incluse, lectorul care sustine cursul (experienta de lector, auditor / auditor sef etc.)
In cazul cursurilor open, data sustinerii cursului este influentata de numarul de cursanti inscrisi care au achitat pretul cursului.
In cazul cursurilor online disponibile nonstop, acestea pot fi accesate individual sau in echipa imediat dupa finalizarea inscrierii, deci nu este planificata o data anume.