Beneficiile ISO 9001 – Sistemul de Management al Calitatii (SMC)

Mai mult de un milion de intreprinderi din intreaga lume sunt certificate conform ISO 9001.
Din practica, rezulta opt avantaje majore in alegerea unui sistem de management al calitatii certificat ISO 9001:

  • Aveti dovada obiectiva ca organizatia dvs. acorda o mare importanta calitatii si ca este verificata in mod regulat prin intermediul unei terte parti independente. Acest angajament creste increderea in organizatia dvs. 
  • Obtineti o eficienta mai mare de operare. Organizatiile care considera ca managementul calitatii este o parte integranta a operatiunilor lor de afaceri genereaza de obicei o eficienta mai mare de operare decat cele care nu o fac.
  • Un sistem de management al calitatii certificat ISO 9001 creste calitatea serviciilor dvs. si sporeste gradul de constientizare a personalului dumneavoastra.
  • Un sistem de management al calitatii certificat ISO 9001 asigura procese si structuri, sarcini si responsabilitati clare in intreaga organizatie. Aceasta creste implicarea personalului dvs., ceea ce imbunatateste atmosfera de lucru si reduce presiunea muncii.
  • Puteti detecta si identifica problemele in timp util, ceea ce inseamna ca puteti lua rapid masuri pentru a evita aceleasi greseli in viitor.
  • Evidentiati personalului, partenerilor, clientilor si tuturor ca satisfactia clientilor este in centrul afacerii dvs.
  • Un sistem de management al calitatii certificat ISO 9001 ofera o imagine pozitiva a companiei dvs., ridicandu-va la nivelul concurentilor dvs. sau poate chiar la un nivel mai ridicat.
  • Este in interesul dvs. comercial, pentru ca din ce in ce mai multi clienti solicita ca furnizorii lor sa lucreze in conformitate cu un sistem de management al calitatii certificat ISO 9001.

Normele standardului ISO 9001 sunt actualizate frecvent. Ultima revizuire a versiunii ISO 9001: 2015 a oferit o serie de imbunatatiri fata de standardul anterior. Acum aceasta versiune permite o mai buna integrare intre standardul ISO 9001 si alte standarde din familia ISO. Noul standard ISO 9001:2015 cere intreprinderilor sa utilizeze „gandirea bazata pe risc” pentru a identifica, analiza si controla riscurile inerente in orice sistem, proces sau functie. Standardul este mai flexibil si necesita mai putina documentatie decat versiunile anterioare.

Mai multe detalii despre ISO 9001:2015 puteti gasi aici:

Vrei sa afli cat te costa sa obtii o certificare ISO 9001 ?