BRC (British Retail Consortium) – Standard global care garanteaza siguranta si calitatea alimentara

Politica UE protejeaza sanatatea de-a lungul intregului lant alimentar – adica in fiecare etapa a procesului de productie, de la ferma la consumator – prevenind contaminarea alimentelor si promovand igiena alimentara, informarea cu privire la alimente si sanatatea si bunastarea animalelor si a plantelor. Asadar, vorbim despre protejarea sanatatii oamenilor, a animalelor si a plantelor, in fiecare etapa a procesului de productie, aceasta fiind, in mod cert, o prioritate-cheie a tuturor politicilor economice si de sanatate publica pe care le vom intalni.

In acest context, una din cele mai importante initiative din ultimii ani in domeniul sigurantei alimentare este dezvoltarea standardului BRC (British Retail Consortium) – unul dintre cele mai cunoscute standard global de siguranta alimentara care masoara, revizuieste si evalueaza factorii care influenteaza siguranta si calitatea alimentelor.

Ce aduce bun BRC?

BRC ofera un cadru robust pentru a ajuta producatorii sa creeze alimente in conditii de siguranta, sa le gestioneze calitatea si, astfel, sa satisfaca nevoile si asteptarile clientilor. Standardul a fost dezvoltat pentru a stabili criteriile cheie pe care, daca un producator le-ar indeplini, ar putea indeplini astfel nu numai obligatiile legale care ii revin cat si pe cele de protectia consumatorului.

BRC este intr-o pozitie unica de a realiza acest lucru – avand acces la cele mai bogate insight-uri din industrie si, fara indoiala, la cea mai extinsa baza de auditare datorita raspandirii sale la nivel international dar si a modului riguros in care fiecare audit este realizat. In mod crucial, formatul si continutul standardului ofera companiilor premisele, sistemele si procedurile pentru a putea fi auditate conform cerintelor specifice BRC.

In fiecare an, BRC colecteaza o cantitate uriasa de informatii, in timpul auditurilor sale, numai in anul 2014 peste 17,113 locatii din 120 de tari trecand prin acest process de evaluare si analiza cu scopul identificarii tendintelor si evolutiilor din piata.  Pe baza datelor obtinute, furnizori si comercianti cu amanuntul din lumea intreaga au avut posibilitatea sa inteleaga care sunt cele mai importante probleme de siguranta alimentara care afecteaza producatorii, comerciantii cu amanuntul si consumatorii din lumea intreaga dar si trend-urile industriei, aspecte fara de care nu poate avea loc o crestere reala a performantelor la nivelul fiecarui business de acest profil.

Puteti afla mai multe detalii si informatii despre cum sa deveniti Auditor Intern BRChttps://ciseo.ro/servicii/curs-auditor-intern-brc-bucuresti/

Sursa:

http://www.brcglobalstandards.com

http://europa.eu