CURS AUDITOR INTERN SISTEM DE MANAGEMENT INTEGRAT CALITATE- SIGURANTA ALIMENTULUI, IN HOUSE :
ISO 9001, ISO 22000 (HACCP)
Aceasta instruire ofera o introducere in principiile de auditare a sistemelor de management integrat. Obiectivul acestei instruiri este de a va furniza cunostintele si abilitatile necesare pentru derularea de audituri interne conform tuturor celor doua standarde si de a contribui la optimizarea continua a sistemului de management.
CURS AUDITOR INTERN SISTEM DE MANAGEMENT INTEGRAT CALITATE- SIGURANTA ALIMENTULUI, IN HOUSE :
ISO 9001, ISO 22000 (HACCP)
OBIECTIVE
• Cunoasterea conceptelor si termenilor referitori la managementul calitatii; Introducere in tehnica auditului
• Cunoasterea si intelegerea standardelor ISO 9000 in vigoare
• Standardul ISO 9001: >> cerinte, >> studii de caz, >> exercitii, >> teste
• Identificarea cauzei-radacina a neconformitatii >> studii de caz >> exercitii >> teste
• Concepte si termeni specifici acestui sistem si comuni cu sistemul de management al sigurantei alimentului (ISO 22000)
• Calitatea igienica a alimentului; Reglementari privind siguranta alimentului; Principiile HACCP
• Etapele aplicarii HACCP: >> studii de caz
• Sistemul de igiena al unei organizatii care produce alimente (Codex Alimentarius)
• Auditul, competentele si responsabilitatile auditorului (cf. ISO 19011 >> studii de caz, >> teste
• Tehnici de audit, dezvoltarea aptitudinilor privind tehnica interviului, sfaturi practice pentru auditor >> studii de caz, teste
• Auditul combinat la fata locului (exercitiu practic)
CONTINUT
• Cerinte relevante din ISO 19011, ISO 9001, ISO 22000
• Documentatia unui sistem de management integrat
• Integrarea sistemelor de management al calitatii si sigurantei alimentului.
• Principii ale integrarii. Tehnici de integrare.
• Auditul sistemelor de management integrat. Modalitati practice privind abordarea auditului din perspectiva auditorului si auditatului.
• Elementele componente ale procesului de audit intern in abordarea integrata a managementului calitatii si sigurantei alimentului.
• Obiectivele auditului, criteriile de audit, dovezile de audit, constatarile auditului, concluziile auditului.
CERTIFICAT
Toti participantii vor primi un certificat de participare.
Participantii care promoveaza examenul final vor primi certificatul de sistem de management integrat calitate si siguranta alimentului
DURATA: 5 zile
LOCATIE: IN HOUSE (la sediul clientului / beneficiarului)
Solicita cursuri IN-HOUSE pentru echipa ta
Completeaza formularul de mai jos si obtine Oferta CISEO pentru Cursuri In-House, dedicate angajatilor tai si organizate la sediul companiei tale (minim 7 angajati per companie):