CURS AUDITOR INTERN SISTEMUL DE MANAGEMENT AL ENERGIEI – ISO 50001, IN HOUSE

Cursul urmareste dobandirea de cunostinte si abilitati in vederea efectuarii auditurilor sistemelor de management al energiei in conformitate cu standardul ISO 50001:2011, structurarea unui sistem eficient de management al energiei şi impactul pe care aceasta il poate avea asupra reducerii consumului si costurilor energeticeAproximativ 80% din consumul de energie al Uniunii Europene provine din combustibilii fosili: petrol, gaze naturale si carbune. Impactul produs asupra mediului de utilizarea acestora, la care se adauga problemele de securitate si repercursiunile economice inevitabile, impun o folosire mai rationala si un management global mai performant al energiei, care sunt factori esentiali pentru realizarea dezvoltarii durabile.

Standardul SR EN ISO 50001 “Sisteme de management al energiei – Cerinte si ghid de utilizare” raspunde acestor necesitati. Din punctul de vedere al energiei, acest standard vine in completarea a doua standarde binecunoscute, SR EN ISO 9001 privind sistemele de management al calitatii si ISO 14001 privind sistemele de management de mediu, fiind compatibil cu acestea si avand la baza principii comune.

Cerintele SR EN ISO 50001 sunt usor de integrat in sistemul de management global existent la nivelul organizatiilor, iar prin aplicarea sa se obtine cadrul unei abordari sistematice pentru a imbunatati eficienta energetica, modul de utilizare al energiei si a reduce consumul de energie.
Aplicabilitatea unui astfel de standard este generala, fiind posibil de abordat de catre orice tip de organizatie, indiferent de marimea si profilul acesteia, indiferent de tipurile de energie utilizate, de conditiile geografice in care isi desfasoara activitatea etc. In acelasi timp insa, aplicarea poate diferi in functie de complexitatea sistemului, nivelul de documentare si resursele disponibile.

OBIECTIVE

Cursul de instruire pentru formare “Auditori interni ai sistemelor de management al energiei in conformitate cu cerintele standardului SR EN ISO 50001:2011 – Sisteme de Management al Energiei (SME) – Cerinte si ghid de utilizare” are ca obiective:
– familiarizarea cu cerintele standardului de referinta si interpretarea acestora prin prisma auditorului de mediu
– intelegerea modului in care interactioneaza elementele sistemului de management al energiei
– facilizarea implementarii SME si estimarea efortului necesar pentru detinerea unui SME certificabil
– dobandirea cunostintelor necesare pentru efectuarea auditului SME

CONTINUT

Cursul este structurat pe 4 sectiuni care abordeaza:
• clarificarea cerintelor standardului SR EN ISO 50001:2011 si evaluarea conformitatii pe baza acestor cerinte din perspectiva auditorului (notiuni privind managementul energiei; elementele SME examinate de auditor pe baza referentialului SR EN ISO 50001:2011; concepte generale si detalii despre auditul SME)
• unele elemente legislative relevante pentru SME si auditul acestuia
• aspecte tehnice privind managementul energiei
• considerente despre auditul de certificare al SME adica cum sa planificati, conduceti si sa raportati un audit intern.

Printre beneficiile conferite de cunoasterea si adoptarea unui sistem de management al energiei se numara: utilizarea mai eficienta a surselor de energie disponibile; cresterea competitivitatii, reducerea costurilor; reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera si a impacturilor de mediu asociate.

CERTIFICAT
Toti participantii vor primi un certificat de participare.
Participantii care promoveaza examenul final vor primi certificatul de Auditor intern pentru sistemulde management al energiei ISO 50001:2011

DURATA: 3 zile

LOCATIE: la sediul Beneficiarului / companiei client

Solicita cursuri IN-HOUSE pentru echipa ta

Completeaza formularul de mai jos si obtine Oferta CISEO pentru Cursuri In-House, dedicate angajatilor tai si organizate la sediul companiei tale (minim 7 angajati per companie):
  • Va rugam sa mentionati mai sus, complet si corect, urmatoarele detalii necesare pentru intocmirea ofertei: denumirea cursului, tema, standardele solicitate, data inceperii cursului, numarul de participanti la curs, localitatea unde va avea loc cursul in house, alte detalii importante din punctul dvs. de vedere.
  • Please enter a number greater than or equal to 7.
    Va informam ca datele solicitate mai sus si prin formularele de inscriere sau cererile de aplicare pentru serviciile CISEO si ale partenerilor nostri sunt datele minime necesare pentru satisfacerea cerintelor legale privind intocmirea ofertei, contractului si facturii, pentru exercitarea obiectului legitim de activitate al societatii, inclusiv pentru elaborarea documentelor cerute de ANC, ISCIR, IRCA, SAAS, AMPG si alte organizatii sau organisme de certificare si/sau acreditare nationale sau internationale, sau pentru identificare in cazul eventualelor dispute juridice. Va informam ca depunem toate diligentele pentru a lua masuri in vederea stocarii si prelucrarii datelor cu caracter personal in conditii de siguranta si securitate, conform legislatiei in vigoare. Durata pastrarii acestor date este conform prevederilor legale. Va puteti exercita oricand, dupa trimiterea acesui formular, urmatoarele drepturi: dreptul de a fi informat, dreptul de acces, dreptul la rectificare, dreptul de stergere, dreptul de a restrictiona procesarea, dreptul la portabilitatea datelor, dreptul la obiectii, drepturi legate de luarea de decizii automatizate si de profilare. Va informam ca datele dvs. personale sunt utilizate in scopul contactarii in vederea oferirii de servicii de instruire, implementare si certificare. Obiectul nostru de activitate nu se poate desfasura fara prelucrarea acestor date in scopurile mentionate mai sus. In cazul in care nu sunteti de acord, va rugam sa nu transmiteti cererea dvs.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.