Beneficiile si Traseul unui Lead Auditor (Auditor Sef)

Cand cauti oportunitati noi in activitatea profesionala certificarea LEAD AUDITOR (AUDITOR SEF) cu siguranta te va ajuta! Totusi, exista cateva elemente de care e bine sa tii cont inainte sa urmezi un curs Lead Auditor.

Ce furnizor de curs sa aleg?

In primul rand, trebuie sa alegi un curs recunoscut in intreaga lume, pentru ca succesul tau personal va depinde de acesta. Cursul trebuie sa fie livrat de catre un formator de formare profesionala sau organism de certificare acreditat IRCA – Registrul International al Auditorilor Certificati sau acreditat de o alta organizatia similara competenta in domeniul aplicabil cursului, iar lectorul, la randul sau, sa poata face dovada experientei si calificarii in domeniu.

Exista formatori doar cu recunoasteri si acreditari nationale (ANC) si formatori cu acreditari atat nationale, cat si internationale (IRCA, SAAS, APMG)

Pana in prezent, pentru standardele cele mai cautate precum ISO 9001 (Managementul Calitatii), ISO 14001 (Managementul de Mediu), OHSAS 18001 (Managementul Sanatatii si Securitatii Ocupationale, ISO 27001 (Managementul Securitatii Informationale), ISO 22000 (Managementul Sigurantei Alimentare), singurul certificat de LEAD AUDITOR recunoscut la nivel mondial este cel cu acreditare IRCA (International Register of Certificated Auditors), de aceea primul pas este acela de a alege un formator acreditat IRCA.

In ce consta un curs pentru formarea unui Lead Auditor?

Un curs pentru Lead Auditor dureaza 5 zile si poate fi sustinut in limba romana sau in limba engleza. Acesta cuprinde aspecte teoretice, discutii libere cu studii de caz, evaluare continua a cursantilor si examen scris in ultima zi de curs. Dupa promovarea examenului, se va elibera diploma IRCA de Lead Auditor pentru un standard specific.

Cum devin Lead Auditor?

Dupa obtinerea certificatului IRCA de Lead Auditor este foarte importanta experienta practica in auditarea sistemelor de management. De multe ori aceasta exista inainte de parcurgerea cursului, dar poate fi recunoscuta doar experienta practica de dupa obtinerea certificatului de Lead Auditor. Practica de auditor poate fi obtinuta lucrand pentru un organism de certificare. De obicei este nevoie de aproximativ o luna ca observator in audituri pentru a deveni auditor (in acesta etapa, daca ai o recomandare de la auditorul sef, vei obtine o inregistrare de la organismul de certificare care afirma ca ai statutul de auditor). In acesta etapa inca nu ai voie sa organizezi si sa gestionezi audituri. Poti fi membru al echipei de audit. Cand insumezi inca cel putin 15 zile de audit sub supravegherea unui Lead Auditor, timp in care tu vei organiza si vei coordona alti auditori si audituri, atunci vei deveni Lead Auditor. In tot acest timp e important sa mentii evidenta auditurilor tale si impreuna cu o recomandare de la Lead Auditorul care te-a supravegheat vei primi o noua recunoastere din partea Organismului de Certificare care atesta calitatea ta de Lead Auditor.

Oportunitati profesionale

Avand certificatul IRCA, inregistrarile auditurilor efectuate pentru oganismul de certificare si evidenta personala a auditurilor martor, esti un Lead Auditor complet. De aici poti fi angajat in functia de auditor sau poti fi subcontractat ocazional de catre organisme de certificare, ceea ce ti-ar putea aduce un venit suplimentar.

Un alt beneficiu este mentinerea la nivelul noilor abordari si tehnologii intr-o mare varietate de industrii si domenii de activitate.

Prin urmare, acest tip de certificare personala aduce cunostinte noi, ridica competenta si creeaza oportunitati noi de cariera sau freelancer.

 

Ce face pentru tine CISEO® ?

CISEO® Agentia pentru Certificare& Implementare Standarde Europene in Organizatii te ajuta sa identifici formatorul si perioada potrivita agendei tale. CISEO® te tine la curent cu noutatile in domeniul cursurilor de auditor  si te anunta cand un nou curs se incadreaza in agenda ta.

CISEO®, partenerul companiilor si profesionistilor ce ofera calitate, reprezinta partenerul tau, la nivel national, in relatia cu Furnizorii de formare profesionala care sunt Organisme de Certificare nationale sau internationale, parte din grupuri multinationale cu multiple acreditari, nationale si internationale (ANC – Autoritatea Nationala de Calificari, IRCA – Registrul International al Auditorilor Certificati, ISCIR, APMG, SAAS etc.), companii nationale/internationale sau lectori/traineri de renume:

Lectorii pentru cursurile ISO au o bogata experienta atat in calitate de traineri pentru furnizori de formare profesionala de top, Organisme de Certificare acreditate, companii nationale si internationale, cat si in efectuarea auditurilor de prima parte, de secunda parte si de terta parte, in calitate de auditori interni si externi ai Sistemelor de Management implementate in cadrul companiilor de orice dimensiune si din orice domeniu de activitate.

Lectorii pentru cursurile IRCA sunt Lead Auditori, certificati IRCA – Registrul International al Auditorilor Certificati, auditori de terta parte si sefi ai echipelor de audit din cadrul Organismelor de Certificare acreditate, companii multinationale.

Lectorii pentru cursurile ANC si ISCIR au o vasta experienta practica si pedagogica in activitatea de formare profesionala a adultilor, atestati ANC si ISCIR.

Lectorii pentru cursurile Soft Skills sunt traineri seniori, certificati, experti in comunicare, rezolvarea conflictelor, managementul echipelor, leadership si coaching, cu peste 9000 de ore de training, in sesiuni individuale sau in echipa, pentru clienti din diverse domenii de activitate, companii nationale si internationale.

Alatura-te profesionistilor!