Cat este de importanta acreditarea ISO/IEC 17025 Sistemul de Management al Calitatii pentru Laboratoare de Incercari si/ sau Etalonari?

ISO / IEC 17025 este cea mai importanta acreditare pentru laboratoarele de incercare si etalonare, ISO / IEC 17025 fiind un standard recunoscut in intreaga lume. Laboratorul acreditat ISO 17025 demonstreaza ca este competent din punct de vedere tehnic si ca este capabil sa produca date de testare si de calibrare precise.

ISO / IEC 17025  este un standard auditat de catre terti, Organisme nationale de Acreditare, care asigura evaluarea completa si detaliata a sistemului de management al calitatii unui laborator, in mod regulat, pentru a garanta mentinerea competentei tehnice continua si respectarea ISO 17025 – Sistemul de Management al Calitatii pentru Laboratoare de Incercari si/ sau Etalonari.

Organismele de acreditare folosesc pentru laboratoare standardul ISO 17025 special conceput pentru a evalua factorii relevanti pentru capacitatea laboratorului de a produce date precise si exacte privind incercarile si calibrarea, inclusiv:

  • Trasabilitatea masuratorilor si calibrarilor la standardele nationale
  • Competenta tehnica a personalului
  • Intretinerea echipamentelor de incercare si calibrare
  • Asigurarea calitatii datelor de incercare si calibrare
  • Valabilitatea si adecvarea metodelor de testare
  • Manipularea si transportul corespunzator al elementelor de incercare
  • Calitatea mediului de testare si esantionare

Pentru a asigura respectarea continua a normelor, laboratoarele acreditate sunt reevaluate/supravegheate in mod periodic pentru a verifica daca isi mentin standardul de expertiza tehnica conform ISO/IEC 17025 Sistemul de Management al Calitatii pentru Laboratoare de Incercari si/ sau Etalonari.

CUM VA AVANTAJEAZA ISO/IEC 17025 Sistemul de Management al Calitatii pentru Laboratoare de Incercari si/ sau Etalonari IN CALITATE DE CLIENT?

Detinerea de catre un laborator a acreditarii conform ISO / IEC 17025 va ajuta sa reduceti la minimum riscurile, asigurandu-va ca alegeti un laborator competent din punct de vedere tehnic, care are un sistem de calitate recunoscut international, de notorietate. Acest lucru va permite, de asemenea, sa evitati testari suplimentare costisitoare, ceea ce va ridica increderea in produs, oferindu-va garantia ca acesta a fost evaluat complet de catre un laborator independent de testare sau de calibrare, competent, care a fost evaluat de o terta parte.

CAT DE FOLOSITOR ESTE UN CURS DE AUDITOR INTERN ISO 17025:2017 PENTRU INSTRUIREA PERSONALULUI DIN LABORATOARE SI CONTIENTIZAREA IMPACTULUI ACESTORA IN ACTIVITATEA DESFASURATA?

Implementarea ISO / IEC 17025: 2017 ofera beneficii atat pentru laborator, cat si pentru afacerile care se bazeaza pe masuratori exacte, de aceea este esential ca toata lumea implicata sa stie ce face si de ce.

Cursul Auditor Intern ISO 17025:2017 incepe cu o introducere in Sistemul de Management al Calitatii Laboratorului, ofera detalii complete pentru a intelege cerintele de implementare a sistemului, ale documentatiei si despre auditarea interna conform ISO / IEC 17025: 2017. Scopul acestui curs Auditor Intern ISO 17025:2017 este de a dota toti angajatii cu cunostintele si abilitatile necesare pentru a efectua audituri interne si pentru a contribui la imbunatatirea continua a sistemului de management al laboratorului.

ISO 17025 poate porni de la managementul de varf si este esential ca toti angajatii sa fie pregatiti, daca se doreste o implementare de succes si eficienta.

Acesta este motivul pentru care toata lumea ar trebui sa primeasca instruire pentru constientizare si in domeniul auditului intern ISO 17025.

by Simona Barbascu