Certificare ISCC-EU

Sistemul ISCC (International Sustainability and Carbon Certification) – certificarea internationala a durabilitatii carbonului – reprezinta un sistem international de certificare ce cuprinde toate tipurile de biomasa, avand aplicare atat interna cat si externa, facilitand comertul national si international.

Schema ISCC documenteaza productia de bioenergie cu un sistem de echilibrare a masei de-a lungul intregului lant de aprovizionare – pornind de la ferme sau plantatii, indreptandu-se spre companii petroliere, operatori de instalatii termice si electrice si alti utilizatori. Ca alternativa pentru combustibili fosili, biomasa a atras un foarte mare interes producatorilor de energie si combustibil, de aceea EU a publicat conditii obligatorii pentru producerea si procesarea pe termen lung a biomasei, prin Directiva pentru energie regenerabila (RED) UE-RL 2009/28/CE.

ISCC (International Sustainability and Carbon Certification) a fost recunoscut la nivel international in anul 2010 de catre autoritatile germane, iar in iulie 2011 Comisia Europeana a recunoscut ISCC ca fiind una dintre primele scheme de certificare pentru a demonstra conformitatea cu cerintele Directivei de energie regenerabila UE-RL 2009/28/CE.

Procesul de certificare ISCC se aplica pentru a satisface cerintele legale in pietele de bioenergie (ISCC EU/ISCC DE), precum si pentru a demonstra sustenabilitatea si trasabilitatea materiei prime in industria alimentara, industria chimica (de exemplu plastice bio), furaje si alte domenii ale bioenergiei (de exemplu biomasa solida) (ISCC PLUS).

Astfel, detinerea unui standard ISCC reprezinta o dovada solida ce demonstreaza conformitatea cu cerintele Directivei europene de energie regenerabila, respectiv cu masurile si cerintele legale de durabilitate. De asemenea, companiile ce obtin certificare ISCC beneficiaza de experienta expertilor ce au contribuit la crearea sistemului, de principiile solide pentru eficientizarea proceselor si de solutiile pentru eficacitatea costurilor, cuprinse in schema de certificare.

ISCC (International Sustainability and Carbon Certification) functioneaza ca un sistem international al partilor interesate reunind experti din diferite lanturi de aprovizionare a biomasei , precum cultivatorii materiei prime, procesatori, comercianti si utilizatori finali, cu experti in cercetare si reprezentanti ai organizatiilor sociale si de mediu. Obiectivul ISCC este reprezentat de crearea unui sistem international , eficace, practic si transparent pentru certificarea biomasei si bioenergiei.

ISCC este un serviciu complet pentru companii, furnizand mai multa siguranta acestora, fiind unul dintre sistemele de certificare de top a durabilitatii si emisiilor de gaze cu efect de sera.

Avantajele schemei de certificare ISCC-EU

De ce trebuie companiile sa aleaga schema de certificare ISCC – EU ?

  • Procesul de certificare ISCC acopera intregul lant de aprovizionare de la producator la consumator si asigura suportul de-a lungul procesului de aprovizionare.
  • ISCC este o schema globala de certificare ce cuprinde toate tipurile de biomasa, avand aplicare atat interna cat si internationala, facilitand comertul national si international.
  • Procesul de certificare ISCC a fost demonstrat in practica: in intreaga lume mai mult de 4800 de certificate ISCC au fost deja emise.
  • Certificarea ISCC asigura reprezentarea echilibrata a partilor interesate, procesele transparente fiind caracteristicile sale cheie. Acestea se reflecta in intarirea credibilitatii in perceptia publica si furnizeaza companiilor care utilizeaza aceasta schema o securitate pe termen lung.
  • ISCC asigura audituri extreme de eficace si eficiente, oferind un sistem complet de documente ISCC si alte instrumente de audit.
  • Procesul de certificare ISCC furnizeaza companiilor un nivel ridicat de siguranta si acopera de asemenea situatiile de sustenabilitate sociala, fara a percepe costuri suplimentare.
  • ISCC ofera un instrument unic si complet pentru calculul de gaze cu efect de sera.

Cere Oferta ISO Simpla pentru Companii mici & Pachet ISO complet

Conduci o companie cu o echipa de pana la 50 de angajati? Daca da, atunci primesti oferta CISEO instant, la orice ora din zi sau... din noapte, pentru standardele de baza ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001 / OHSAS 18001. Acceseaza butonul de mai jos si urmeaza indicatiile, esti la 2 minute distanta de oferta ta ISO. Cererile complexe primite de la companiile cu echipe mai mari de 50 de angajati, cu mai multe puncte de lucru la nivel national si cu alte standarde incluse in solicitare, sunt gestionate printr-un flux separat - vezi butonul "Cere Oferta" din meniul de sus al site-ului sau urmeaza link-ul: https://ciseo.ro/cerere-oferta-complexa/
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.