Curs Formare Formator, acreditat, ANC

DENUMIRE CURSCURS FORMARE FORMATOR – curs acreditat, ANC ( COD COR 242401)
STANDARDFORMATOR – COD COR 242401
TIP CURSCursul are la baza standardul ocupational (COD COR) emis de ANC – Autoritatea Nationala pentru Calificari (fostul Consiliu National de Formare Profesionala a Adultilor) si este recunoscut de catre Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice si Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii.
EMITENT DIPLOMADiploma este emisa de Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei.

Suplimentul descriptiv este emis de Furnizorul de formare profesionala – Organism de certificare standarde internationale, acreditat international, companie multinationala.

Lectorii au o bogata experienta atat in calitate de traineri cat si in efectuarea auditurilor de prima parte, de secunda parte si de terta parte, in calitate de auditori interni si externi ai sistemelor de management implementate in cadrul companiilor de orice dimensiune si din orice domeniu de activitate, la nivel national.

TIP DIPLOMAParticipantii care promoveaza examenul final vor primi certificatul de Formator, COD COR 242401.

Diploma de Formator este acreditata in baza standardului ocupational (COD COR) emis de ANC – Autoritatea Nationala pentru Calificari si recunoscuta de catre Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei.

RECUNOASTEREDiploma COD COR este recunoscuta la nivel national.
Obtinerea certificarii va da dreptul absolventilor sa practice meseria de Formator, in calitate de angajat cu carte de munca pentru aceasta functie (in baza codului COR).
CONDITII DE PARTICIPAREStudii superioare.

Pentru participarea la cursurile ce au la baza standardele ocupationale emise de Autoritatea Nationala pentru Calificari (ANC)-cod COR, va fi necesar sa anexati urmatoarele documente: copie certificat nastere, copie certificat casatorie, copie certificat divort (unde este cazul), copie C.I., copie ultima diploma de studii.

DURATA CURS5 zile

Detalii Curs FORMARE FORMATOR COD COR 242401

Cursul de Formare Formator este autorizat in baza standardului ocupational COD COR emis de ANC – Autoritatea Nationala pentru Calificari ( fostul CNFPA – Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor), finalizat cu eliberare de certificate recunoscute de catre Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale si Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice.

Programul  utilizeaza tehnici de instruire intensiva si interactiva pentru a transfera  formatorilor activi sau aspiranti competente si tehnici specifice adaptate, absolut necesare exercitarii acesui rol.

“Formatorul este specialistul in formare care proiecteaza, deruleaza, evalueaza si revizuieste activitati teoretice/practice si/sau programe de formare si dezvoltare a competentelor profesionale, derulate in institutii specializate sau la locul de munca.”conform Standardului Ocupational Formatori.

 CUI SE ADRESEAZA ACEST CURS

Cursul se adreseaza atat formatorilor care si-au dobandit partial competentele pe cai informale, cat si tuturor persoanelor care doresc sa se pregateasca pentru ocupatia de Formator (persoane care vor sa profeseze in domeniul serviciilor de formare profesionala respectand cadrul legal in vigoare si cerintele Uniunii Europene: instructori, profesori care doresc sa isi imbunatateasca abilitatile de lucru cu adultii, persoane cu atributii de formare profesionala etc).

OBIECTIVE

  • Pregatirea si organizarea cu eficacitate a activitatilor de formare
  • Stabilirea obiectivelor masurabile pentru activitatile de formare pe care le gestioneaza
  • Realizarea activitatilor de formare aplicand tehnici si metode adaptate obiectivelor stabilite
  • Evaluarea corecta a gradului de indeplinire a obiectivelor formarii in situatii diverse
  • Utilizarea cu eficacitate a metodelor de evaluare a nevoilor de formare

CONTINUT

Modulul 1  Notiuni fundamentale de formare si  comunicare

(Obiective, asteptari, cerinte; principiile formarii profesionale si invatarea la adulti; stabilirea obiectivelor instruirii; crearea climatului instruirii; lista de control a instructorului; piramida invatarii)

Modulul 2  Pregatirea si proiectarea formarii

(Caracteristicile instruirii la adulti; ciclul de instruire prin experiment; ipostaze ale instructorului: moderator)

Modulul 3  Realizarea formarii, tehnici si metode de formare

(Ipostaze ale instructorului: instructor; ipostaze ale instructorului: lector; ipostaze ale instructorului: antrenor;  tehnici de instruire a adultilor: expunerea)

Modulul 4  Evaluarea participantilor la formare

(Tehnici de instruire a adultilor: incalzirea; studiul de caz; brainstorming; lucrul in grup; jocul de roluri; procesul de evaluare).