Curs Manager Proiect, acreditat, ANC

TIPUL CURSULUICURS MANAGER PROIECT – acreditat, ANC ( COD COR 242101)
STANDARDULManager Proiect – COD COR 242101
ACREDITARECursul de formare Manager Proiect este autorizat in baza standardului ocupational COD COR emis de ANC – Autoritatea Nationala pentru Calificari (fostul Consiliu National de Formare Profesionala a Adultilor) si este recunoscut de catre Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale si Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii.
EMITENT DIPLOMADiploma Manager de Proiect este emisa de Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii.
TIP DIPLOMAParticipantii care promoveaza examenul final vor primi certificatul de Manager Proiect – COD COR 242101.

Diploma de Manager Proiect este acreditata in baza standardului ocupational (COD COR) emis de ANC – Autoritatea Nationala pentru Calificari si recunoscuta de catre Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale si Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii.

RECUNOASTEREDiploma de Manager Proiect cod COR ANC este recunoscuta la nivel national.
Obtinerea certificarii va da dreptul absolventilor sa practice meseria de Manager de Proiect, in calitate de angajat cu carte de munca pentru aceasta functie (in baza codului COR).
CONDITII DE PARTICIPAREStudii superioare.

Pentru participarea la cursurile ce au la baza standardele ocupationale emise de Autoritatea Nationala pentru Calificari (ANC)-cod COR, va fi necesar sa anexati urmatoarele documente: copie certificat nastere, copie certificat casatorie, copie certificat divort (unde este cazul), copie C.I., copie ultima diploma de studii.

DURATA CURS5 zile

Detalii Curs MANAGER PROIECT COD COR 242101

Cursul are la baza standardul ocupational (COD COR) emis de ANC – Autoritatea Nationala pentru Calificari ( fostul CNFPA – Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor ), finalizat cu eliberare de certificate recunoscute de catre Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale si Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice.

Programul de formare “Manageri de proiect” utilizeaza tehnici de instruire intensiva pentru a transfera intr-un interval de timp scurt, de numai 5 zile, un volum de informatie impotant armonizat cu unitatile de competenta prevazute in standardul ocupational de referinta.

CUI SE ADRESEAZA ACEST CURS

Acest curs este ideal persoanelor care doresc sa elaboreze proiecte in vederea accesarii fondurilor nerambursabile si nu numai. Totodata este util tuturor celor care doresc sa acumuleze cunostinte si abilitati in domeniul managementului de proiect.

OBIECTIVE
• Buna intelegere a rolului si a tuturor aspectelor care compun functia Manager de proiect
• Cunoasterea riscurilor specifice derularii proiectelor si deprinderea abordarii metodologice a analizei de risc in proiecte
• Buna intelegere a cadrului metodologic international la care se raporteaza derularea unui proiect si exercitarea functiei Manager de proiect (PMI, APM, IPMA, EU)

• Cunosterea domeniilor care asigura derularea proiectelor in conditii controlate de-a lungul intregului ciclu de viata si deprinderea abordarii metodologice a conducerii proiectelor in concordanta cu bunele practici internationale
• Buna intelegere a ciclului de viata si a proceselor specifice proiectelor: initierea, planificarea, executia, monitorizarea si controlul, inchiderea proiectelor
• Cunoasterea parghiilor de management al calitatii specifice derularii proiectelor.

CONTINUT
• Teoria proiectelor, prezentare comparativa a cadrului metodologic
• Ciclul de viata si procesele managementului de proiect, ciclul de viata al finantarilor UE
• Managementul ariei de cuprindere in proiecte (WBS work breakdown structure)
• Managementul timpului in proiecte si planificarea proiectelor
• Managementul costurilor si rentabilizarea proiectelor
• Managementul resurselor umane
• Managementul achizitiilor in proiecte
• Managementul riscurilor in proiecte si controlul schimbariiManagementul calitatii in proiecte.

Pe tot parcursul cursului, performanta fiecarui cursant este evaluata in functie de sarcini, discutii, prezentari, contributii personale, sarcini indeplinite, gestionarea optima a timpului si punctualitate.