CURSURI ONLINE: CURSUL PERFECT DACA AI O CARIERA IN MEDIUL PRIVAT

Cursurile au la baza Standardele Internationale ISO, ce contin bunele practici stabilite si recunoscute la nivel Mondial, si nu standardele ocupationale (COD COR), ce sunt incercari de adaptare dupa Standardele Internationale ISO.

Acest lucru inseamna ca sunt cursuri create de specialisti cu experienta practica in domeniu, recunoscute de Organisme de Certificare Nationale si Internationale, la nivel mondial.

Aceste cursuri nu fac parte din categoria cursurilor create cu scopul de a obtine o diploma acreditata de o autoritate infiintata de statul roman. Ci sunt cursuri ce respecta bunele practici stabilite de experti din sute de tari din intreaga lume si recunoscute la nivel mondial.

Standardele COR sunt utile doar in contextul notarii codului COR aferent functiei (de ex. Auditor) in cartea de munca / REVISAL sau pentru angajarea in institutii publice, acestea fiind singurele organizatii care pot impune obligatoriu cursuri in baza standardelor ocupationale COR.

De exemplu, in orice organizatie, persoana numita “Auditor Intern” este angajata pe alt post (de ex. Economist, cu codul COR aferent functiei de economist).

Insa, in institutiile publice, Auditorul sau Managerul de Calitate, de exemplu, fie este angajat pe cod COR de Auditor/Manager Calitate, fie este angajat pe alta functie (de ex. Director de departament). Totusi, regula (de multe ori nescrisa prin litera de lege) spune ca Auditorul Intern ISO 9001 trebuie sa aiba la dosar un curs de Auditor Calitate sau Manager Calitate, in baza standardului ocupational (cod COR) aferent acestei functii.

Cursurile pentru cod-uri COR au durata de 180 ore, din care 5 zile cu prezenta fizica obligatorie la sala de curs, perioada de practica si examen la sala, in prezenta Comisiei ANC, la finalul perioadei de 180 ore. Continutul cursului COR este o incercare de adaptare a standardului ISO la tematica stabilita de creatorii standardului ocupational romanesc, pe care acestia au considerat-o necesara functiei, abilitatilor si competentelor ce trebuie sa fie detinute de un manager calitate/auditor calitate in institutiile publice sau organizatii similare din Romania.