CURSURI ONLINE: INVESTITIE REDUSA SEMNIFICATIV, COMPARATIV CU PARTICIPAREA LA CURSURILE OPEN SAU IN-HOUSE

In cazul cursurilor open (deschise publicului) sau in-house (la sediul beneficiarului) este necesar intotdeauna un buget suplimentar de doua – trei ori mai mare: 

angajatorul sau cursantul trebuie sa plateasca pentru deplasare, masa si cazare cursanti si lectori, costuri cu inchirierea salii de curs si echipamentelor, costuri cu retragerea personalului din productie la ore de varf sau continuu pe parcursul zilelor de instruire etc.

Investitia totala intr-un curs online este de aproximativ 30 – 50% din investitia intr-un curs open/in-house. In cazul acestora din urma, trebuie incluse in buget (in plus fata de pretul cursului):

  • costul cu cazarea, pentru cursanti plus lectori – intre 2/3 nopti si 7 nopti, in medie 60 EUR / noapte => (de la 120/180 EUR pana la 420 EUR) / camera / 1 persoana (camera sigle) sau 2 persoane (camera dubla);
  • costul cu deplasarea pentru cursanti plus lectori, in functie de distanta (de ex. Timisoara sau Satu Mare sau Iasi => Bucuresti) si mijlocul de transport (autoturism, tren sau avion) => de la aprox. 50 EUR pana la 100/200 EUR;
  • costul cu masa pentru fiecare cursant plus lectori, aproximativ 20 – 30 EUR / zi / persoana;
  • costul cu retragerea personalului din productie la ore de varf sau continuu pe parcursul zilelor de instruire: cost/zi/om, corelat cu functia indeplinita si specificul activitatii organizatiei.

Aceste costuri suplimentare nu intervin in cazul unui curs online!

In plus fata de toate acestea, iti pregatesti viitorul in confortul si siguranta biroului / caminului tau, aproape de colegi si de familie, fara sa te expui riscurilor inerente oricarei deplasari si fiind permanent aproape celor care au nevoie de tine (familia sau echipa/compania). Aceste avantaje nu se pot cuantifica in EUR, insa sunt cele mai pretuite de noi toti.