SAI (Social Accountability International) vine in Romania, la Brasov, pentru a sustine cel mai important curs de Responsabilitate Sociala din lume

In primavara acestui an, SAI (Social Accountability International) vine in Romania, la Brasov, pentru a sustine unul dintre cele mai importante cursuri de Responsabilitate Sociala din lume – Auditor SA8000®.

SAI este o organizatie non-guvernamentala, internationala, multi-actionariat care a luat fiinta cu scopul imbunatatirii conditiilor de munca prin dezvoltarea si implementarea de standarde de responsabilitate sociala. Avand la baza principii de voluntariat si consens, SAI desfasoara numeroase activitati de cercetare, acrediteaza auditori, ofera instruire si asistenta tehnica si asista organizatiile in procesul de implementare a standardelor sociale.

Motivatia SAI precum si a partenerilor sai (ex.: sindicate, ONG-uri, organizatii de mediu, organizatii de caritate sau alte parti interesate din varii domenii de interes) este aceea de a proteja integritatea lucratorilor din intreaga lume, prin construirea si dezvoltarea continua a unor sisteme de responsabilitate sociala privind modul in care sunt gestionate resursele umane, in general, si drepturile salariatilor precum si conditiile de munca ale acestora, in special.

Un astfel de sistem este  SA8000® (Social Accountability 8000), lansat in anul 1997 voluntar si pornind de la declaratia ONU a Drepturilor Omului, conventiile ILO (International Labor Organization), normele internationale ale drepturilor omului si legislatiei nationale a muncii, fiind recunoscut la nivel global drept unul dintre cele mai importante documente reglementatoare din legislatia muncii.

SAI, prin intermediul SA8000®, creeaza astfel un instrument care faciliteaza punerea in aplicare a standardelor internationale de munca, sustinand si promovand conditii de munca decente. In prezent, SA8000® este utilizat in peste 3000 de fabrici, din 66 de tari si 65 de sectoare industriale, tot mai multe organizatii implicandu-se in programe care au la baza SA8000®  si care isi propun protejarea drepturilor angajatilor, conditii corespunzatoare de lucru si un management eficace.

La nivel global, SAI este una din organizatiile care se ocupa si de desfasurarea de traininguri si formari de conformitate sociala, cursurile de formare SAI integrand cerintele de conformitate cu sistemele de management pentru a aduce imbunatatiri semnificative in activitatile operationale de zi cu zi. In ultimii 5 ani, SAI a oferit cursuri de instruire pentru peste 30 000 de oameni, dintre acestia manageri, muncitori, responsabili de conformitatea brandului, auditori, inspectori de munca, reprezentanti ai sindicatelor sau avocati.

Printre cursurile si trainingurile din programa SAI, mentionam: Auditor SA8000®,  Social Fingerprint®, implementarea principiilor Natiunilor Unite pentru Business si Drepturile Omului, Dezvoltare Profesionala, Training pentru Clienti, Asistenta Tehnica (in materie de responsabilitate sociala).

Mai multe informatii despre SAI va invitam sa cititi si aici.