Curs Auditor Intern ISO 50001 ( Sistemul de Management al Energiei)

DENUMIRE CURSCURS AUDITOR INTERN ISO 50001
STANDARD & EDITIEISO 50001 : 2018 – Sistemul de Management al Energiei
TIP CURSCurs Auditor Intern ISO 50001 recunoscut in domeniul Standardelor Internationale.
DURATA CURS3 zile
TIP DIPLOMADiploma de Auditor Intern ISO 50001 – Sistemul de Management al Energiei.

Toti participantii vor primi un certificat de participare. Participantii care promoveaza examenul final vor primi certificatul de Auditor intern pentru sistemul de management al energiei ISO 50001.

RECUNOASTERE DIPLOMADiploma „Auditor Intern ISO 50001” recunoscuta in domeniul Standardelor Internationale.

Detalii Curs Auditor Intern ISO 50001

Scopul acestui curs Auditor Intern ISO 50001 este sa le ofere participantilor cunostintele si abilitatile necesare pentru efectuarea auditurilor interne privind sistemul de management al energiei si sa contribuie la imbunatatirea continua a sistemului de management.
Cursul urmareste dobandirea de cunostinte si abilitati in vederea efectuarii auditurilor sistemelor de management al energiei in conformitate cu standardul ISO 50001, structurarea unui sistem eficient de management al energiei şi impactul pe care aceasta il poate avea asupra reducerii consumului si costurilor energetice.

CUI SE ADRESEAZA ACEST CURS

Acest curs de Auditor Intern ISO 50001 este ideal daca sunteti responsabil pentru sistemul de management al organizatiei din care faceti parte sau daca vi se solicita sau intentionati sa efectuati audituri interne in domeniul magementului energiei.

OBIECTIVE

Cursul de instruire pentru formare Auditor Intern ISO 50001 / „Auditori interni ai sistemelor de management al energiei in conformitate cu cerintele standardului SR EN ISO 50001:2011 – Sistemul de Management al Energiei (SME) – Cerinte si ghid de utilizare” are ca obiective:
– familiarizarea cu cerintele standardului de referinta si interpretarea acestora prin prisma auditorului de mediu
– intelegerea modului in care interactioneaza elementele sistemului de management al energiei
– facilizarea implementarii SME si estimarea efortului necesar pentru detinerea unui SME certificabil
– dobandirea cunostintelor necesare pentru efectuarea auditului SME.

CONTINUT

Cursul Auditor Intern ISO 50001 este structurat pe 4 sectiuni care abordeaza:
• clarificarea cerintelor standardului ISO 50001 si evaluarea conformitatii pe baza acestor cerinte din perspectiva auditorului (notiuni privind managementul energiei; elementele SME examinate de auditor pe baza referentialului  ISO 50001; concepte generale si detalii despre auditul SME)
• unele elemente legislative relevante pentru SME si auditul acestuia
• aspecte tehnice privind managementul energiei
• considerente despre auditul de certificare al SME, adica cum sa planificati, sa conduceti si sa raportati un audit intern.

BENEFICII

Aproximativ 80% din consumul de energie al Uniunii Europene provine din combustibilii fosili: petrol, gaze naturale si carbune. Impactul produs asupra mediului de utilizarea acestora, la care se adauga problemele de securitate si repercursiunile economice inevitabile, impun o folosire mai rationala si un management global mai performant al energiei, care sunt factori esentiali pentru realizarea dezvoltarii durabile.
Standardul ISO 50001 “Sisteme de management al energiei – Cerinte si ghid de utilizare” raspunde acestor necesitati. Din punctul de vedere al energiei, acest standard vine in completarea a doua standarde binecunoscute, ISO 9001 privind sistemele de management al calitatii si ISO 14001 privind sistemele de management de mediu, fiind compatibil cu acestea si avand la baza principii comune.
Cerintele ISO 50001 sunt usor de integrat in sistemul de management global existent la nivelul organizatiilor, iar prin aplicarea sa se obtine cadrul unei abordari sistematice pentru a imbunatati eficienta energetica, modul de utilizare al energiei si a reduce consumul de energie.
Aplicabilitatea unui astfel de standard este generala, fiind posibil de abordat de catre orice tip de organizatie, indiferent de marimea si profilul acesteia, indiferent de tipurile de energie utilizate, de conditiile geografice in care isi desfasoara activitatea etc. In acelasi timp insa, aplicarea poate diferi in functie de complexitatea sistemului, nivelul de documentare si resursele disponibile.

Printre beneficiile conferite de cunoasterea si adoptarea unui sistem de management al energiei se numara:
– utilizarea mai eficienta a surselor de energie disponibile
– cresterea competitivitatii
– reducerea costurilor
– reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera si a impacturilor de mediu asociate.

Formatori

Cursurile sunt sustinute de Furnizori de formare profesionala / traineri de renume, Organisme de Certificare nationale sau internationale, parte din grupuri multinationale cu multiple acreditari, nationale si internationale, companii nationale/internationale sau lectori de renume.

ORGANIZARE

Cursurile din catalogul CISEO sunt organizate:

  • LIVE – VIDEOCONFERINTA/LA SALA in sistem deschis publicului (OPEN). Cursurile se tin dupa ce se formeaza grupa minima de cursanti, intr-o perioada planificata si cu program zilnic fix 8 ore/zi, 3 – 5 zile in functie de curs.
  • ONLINE – in Platforma „Training & Certificare Personal” powered by CISEO, in format STUDIU INDIVIDUAL & interactiune cu lector, la cerere. Cursantii incep cursul imediat ce se inscriu, fara sa astepte formarea unei grupe si fara sa aiba un program fix. 
  • ONLINE – in aplicatiile furnizorilor de formare profesionala (cursuri internationale in engleza/franceza/germana/spaniola etc.). Cursantii incep cursul imediat ce se inscriu, fara sa astepte formarea unei grupe si fara sa aiba un program fix.

DATA & PRET

In general, pretul cursului variaza in functie de: tipul cursului, tipul acreditarii, tipul recunoasterii cursului si diplomei, emitentul diplomei (brand, renume pe piata nationala / internationala etc.), facilitati incluse, lectorul care sustine cursul (experienta de lector, auditor / auditor sef etc.)

In cazul cursurilor open, data sustinerii cursului este influentata de numarul de cursanti inscrisi care au achitat pretul cursului.

In cazul cursurilor online disponibile nonstop, acestea pot fi accesate individual sau in echipa imediat dupa finalizarea inscrierii, deci nu este planificata o data anume.

Portofoliu Clienti CISEO: