Print Friendly, PDF & Email

Curs Auditor Intern ISO 50001 ( Sistemul de Management al Energiei)

DENUMIRE CURSCURS AUDITOR INTERN ISO 50001
STANDARD & EDITIEISO 50001 : 2018 – Sistemul de Management al Energiei
TIP CURSCurs Auditor Intern ISO 50001 recunoscut in domeniul ISO.
DURATA CURS3 zile
TIP DIPLOMADiploma de Auditor Intern ISO 50001 – Sistemul de Management al Energiei.

Toti participantii vor primi un certificat de participare. Participantii care promoveaza examenul final vor primi certificatul de Auditor intern pentru sistemul de management al energiei ISO 50001.

RECUNOASTERE DIPLOMADiploma „Auditor Intern ISO 50001” recunoscuta in domeniul ISO.

Detalii Curs Auditor Intern ISO 50001

Scopul acestui curs Auditor Intern ISO 50001 este sa le ofere participanților cunostintele si abilitatile necesare pentru efectuarea auditurilor interne privind sistemul de management al energiei si sa contribuie la imbunatatirea continua a sistemului de management.
Cursul urmareste dobandirea de cunostinte si abilitati in vederea efectuarii auditurilor sistemelor de management al energiei in conformitate cu standardul ISO 50001, structurarea unui sistem eficient de management al energiei şi impactul pe care aceasta il poate avea asupra reducerii consumului si costurilor energetice.

CUI SE ADRESEAZA ACEST CURS

Acest curs de Auditor Intern ISO 50001 este ideal daca sunteti responsabil pentru sistemul de management al organizatiei din care faceti parte sau daca vi se solicita sau intentionati sa efectuati audituri interne in domeniul magementului energiei.

OBIECTIVE

Cursul de instruire pentru formare Auditor Intern ISO 50001 / „Auditori interni ai sistemelor de management al energiei in conformitate cu cerintele standardului SR EN ISO 50001:2011 – Sistemul de Management al Energiei (SME) – Cerinte si ghid de utilizare” are ca obiective:
– familiarizarea cu cerintele standardului de referinta si interpretarea acestora prin prisma auditorului de mediu
– intelegerea modului in care interactioneaza elementele sistemului de management al energiei
– facilizarea implementarii SME si estimarea efortului necesar pentru detinerea unui SME certificabil
– dobandirea cunostintelor necesare pentru efectuarea auditului SME.

CONTINUT

Cursul Auditor Intern ISO 50001 este structurat pe 4 sectiuni care abordeaza:
• clarificarea cerintelor standardului ISO 50001 si evaluarea conformitatii pe baza acestor cerinte din perspectiva auditorului (notiuni privind managementul energiei; elementele SME examinate de auditor pe baza referentialului  ISO 50001; concepte generale si detalii despre auditul SME)
• unele elemente legislative relevante pentru SME si auditul acestuia
• aspecte tehnice privind managementul energiei
• considerente despre auditul de certificare al SME, adica cum sa planificati, sa conduceti si sa raportati un audit intern.

BENEFICII

Aproximativ 80% din consumul de energie al Uniunii Europene provine din combustibilii fosili: petrol, gaze naturale si carbune. Impactul produs asupra mediului de utilizarea acestora, la care se adauga problemele de securitate si repercursiunile economice inevitabile, impun o folosire mai rationala si un management global mai performant al energiei, care sunt factori esentiali pentru realizarea dezvoltarii durabile.
Standardul ISO 50001 “Sisteme de management al energiei – Cerinte si ghid de utilizare” raspunde acestor necesitati. Din punctul de vedere al energiei, acest standard vine in completarea a doua standarde binecunoscute, ISO 9001 privind sistemele de management al calitatii si ISO 14001 privind sistemele de management de mediu, fiind compatibil cu acestea si avand la baza principii comune.
Cerintele ISO 50001 sunt usor de integrat in sistemul de management global existent la nivelul organizatiilor, iar prin aplicarea sa se obtine cadrul unei abordari sistematice pentru a imbunatati eficienta energetica, modul de utilizare al energiei si a reduce consumul de energie.
Aplicabilitatea unui astfel de standard este generala, fiind posibil de abordat de catre orice tip de organizatie, indiferent de marimea si profilul acesteia, indiferent de tipurile de energie utilizate, de conditiile geografice in care isi desfasoara activitatea etc. In acelasi timp insa, aplicarea poate diferi in functie de complexitatea sistemului, nivelul de documentare si resursele disponibile.

Printre beneficiile conferite de cunoasterea si adoptarea unui sistem de management al energiei se numara:
– utilizarea mai eficienta a surselor de energie disponibile
– cresterea competitivitatii
– reducerea costurilor
– reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera si a impacturilor de mediu asociate.

Formatori

Cursurile sunt sustinute de Furnizori de formare profesionala / traineri de renume, Organisme de Certificare nationale sau internationale, parte din grupuri multinationale cu multiple acreditari, nationale si internationale (ANC – Autoritatea Nationala de Calificari, IRCA – Registrul International al Auditorilor Certificati, ISCIR, APMG, SAAS etc.), companii nationale/internationale sau lectori de renume.

ORGANIZARE

Cursurile sunt organizate in sistem in-house (la sediul beneficiarului) in toate regiunile / judetele tarii:

Regiunea Bucuresti – Ilfov : Bucuresti, Ilfov.
Regiunea Centru : Brasov, Covasna, Harghita, Mures, Sibiu, Alba.
Regiunea Nord–Vest : Cluj, Bihor, Bistrita – Nasaud, Maramures, Satu Mare, Slaj.
Regiunea Nord-Est : Iasi, Bacau, Vaslui, Neamt, Botosani, Suceava.
Regiunea Sud-Est Dobrogea : Constanta, Galati, Braila, Buzau, Vrancea, Tulcea.
Regiunea Sud Muntenia: Prahova, Arges, Dambovita, Giurgiu, Ialomita, Calarasi, Teleorman.
Regiunea Sud Vest Oltenia : Valcea, Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt.
Regiunea Vest : Timis, Hunedoara, Arad, Caras – Severin.

Pentru cursurile organizate in sistem deschis publicului (open), va rugam sa vizualizati Catalogul Online de Cursuri si sa solicitati informatii & oferte de pret prin intermediul acestuia – detalii mai jos.

DATA & PRET

Pretul cursului variaza in functie de : locatia cursului, tipul acreditarii, tipul recunoasterii cursului si diplomei, emitentul diplomei (brand, renume pe piata nationala / internationala etc.), facilitati incluse (sala de curs, masa, protocol etc), lectorul care sustine cursul (experienta de lector, cu sau fara experienta de auditor / auditor sef, certificat national sau international etc.).

In cazul cursurilor open, data sustinerii cursului este influentata de numarul de cursanti inscrisi care au achitat pretul cursului.

In cazul cursurilor in-house, data sustinerii cursului se stabileste la data semnarii contractului si transmiterii tuturor documentelor necesare, dar cu cel putin 30 – 45 zile inainte de data de incepere a cursului.

Pasi inscriere Cursuri ISO/ Standarde Internationale oragnizate in sitem open (deschis publicului)

1.SOLICITA DETALII :

Pentru a vizualiza Calendarul & Preturile cursurilor, te rugam sa completezi formularul „Solicita cursuri ISO pentru tine sau echipa ta”.

Apoi, verifica-ti email-ul (inclusiv folderul Spam!) si urmeaza indicatiile primite, cu datele tale de acces in catalogul de cursuri CISEO.

Dupa ce te loghezi in contul tau, trimite direct din catalog cereri de informare, pentru a primi pe email detalii despre fiecare curs care te intereseaza.

2. REZERVA-TI ONLINE LOCUL LA CURS:

Direct din catalog poti sa rezervi online locuri la cursurile care te intereseaza pe tine sau echipa ta.

3. FINALIZEAZA PROCESUL DE INSCRIERE:

Pentru a te inscrie, va fi necesar sa ne transmiti pe e-mail acordul de participare la curs, completat si semnat.

Te vom ghida pas cu pas, pe e-mail, pentru a finaliza cu succes procesul de inscriere.

Te rugam sa iti verifici in permanenta e-mailul (inclusiv folderul Spam / Junk). Iti vom trimite detalii despre cum sa accesezi catalogul online oricand vei dori, pasii pe care sa-i urmezi pentru a obtine informatii pe email sau a-ti rezerva locul la curs, precum si pasii necesari pentru a finaliza cu succes inscrierea.

Iti multumim si te asteptam cu drag la curs,

Echipa CISEO