Curs Operator RSVTI – Responsabil cu supravegherea tehnica a instalatiilor si echipamentelor din domeniul ISCIR, Modulul A & Modulul B

DENUMIRE CURSCurs Operator RSVTI – Responsabil cu supravegherea tehnica a instalatiilor si echipamentelor din domeniul ISCIR – Modulul A, autorizat ISCIRCurs Operator RSVTI – Responsabil cu supravegherea tehnica a instalatiilor si echipamentelor din domeniul ISCIR – Modulul B, autorizat ISCIR
STANDARDOperator RSVTI Operator RSVTI
CUI SE ADRESEAZA CURSULCursul de Operator RSVTI – Responsabil cu supravegherea tehnica a instalatiilor si echipamentelor din domeniul ISCIR – Modulul A autorizat ISCIR se adreseaza tuturor persoanelor fizice sau persoanelor juridice de
drept public sau privat care detin si exploateaza instalatii si echipamente supuse controlului ISCIR si care au obligatia sa numeasca un operator RSVTI.

Programele de instruire pentru operatori RSVTI – Modulul B se adreseaza Operatorilor autorizaţi RSVTI care doresc prelungirea valabilitatii autorizatiei si pe care o pot obtine doar daca participa la un program de instruire în domeniu, in ultimul an de valabilitate a autorizaţiei, conform prevederilor Ordinului Nr. 130/2011.

TIP CURSCursurile de autorizare Operator RSVTI – Responsabil cu supravegherea tehnica a instalatiilor si echipamentelor din domeniul ISCIR, (Modulul A & Modulul B) sunt autorizate de ISCIR si recunoscute de catre Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale.Stagiile de instruire Operator RSVTI – Responsabil cu supravegherea tehnica a instalatiilor si echipamentelor din domeniul ISCIR, (Modulul A & Modulul B) sunt autorizate de ISCIR si recunoscute de catre Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale.
DURATA CURSCurs Operator RSVTI – Responsabil cu supravegherea tehnica a instalatiilor si echipamentelor din domeniul ISCIR, Modulul A: 16 ore.
Curs Operator RSVTI – Responsabil cu supravegherea tehnica a instalatiilor si echipamentelor din domeniul ISCIR, Modulul B: 12 ore.
CONDITII DE PARTICIPARE LA CURSPentru participarea la cursul de instruire Operator RSVTI – Responsabil cu supravegherea tehnica a instalatiilor si echipamentelor din domeniul ISCIR, Modulul A sunt necesare studiile superioare sau medii tehnice absolvite.
Persoanele care au studii medii tehnice vor anexa obligatoriu la dosar dovada ca au o vechime de minimum 2 ani in domenii reglementate de ISCIR (de ex.: adeverinţa, copie fisa post, copie carnet de munca).

Pentru participarea la cursul de instruire Operator RSVTI – Responsabil cu supravegherea tehnica a instalatiilor si echipamentelor din domeniul ISCIR – Modulul B , este necesara participarea anterioara la cursul de Operator RSVTI – Responsabil cu supravegherea tehnica a instalatiilor si echipamentelor din domeniul ISCIR – Modulul A si obtinerea autorizatiei ISCIR.
TIP DIPLOMAModul A: Autorizatia ISCIR de Operator RSVTI – Responsabil cu supravegherea tehnica a instalatiilor si echipamentelor din domeniul ISCIR.

Modul B: Adeverinta de absolvire a cursului, necesara pentru prelungirea valabilitatii autorizatiei de Operator RSVTI – Responsabil cu supravegherea tehnica a instalatiilor si echipamentelor din domeniul ISCIR.
RECUNOASTERE DIPLOMACertificatele obtinute in urma cursului de Operator RSVTI – Responsabil cu supravegherea tehnica a instalatiilor si echipamentelor din domeniul ISCIR, Modulul A sunt recunoscute pe plan national si in Uniunea Europeana.
Obtinerea certificarii va da dreptul absolventilor sa practice meseria de Operator RSVTI – Responsabil cu supravegherea tehnica a instalatiilor si echipamentelor din domeniul ISCIR.

Certificatele obtinute in urma cursului de Operator RSVTI – Responsabil cu supravegherea tehnica a instalatiilor si echipamentelor din domeniul ISCIR, Modulul B sunt recunoscute pe plan national si in Uniunea Europeana.
Obtinerea certificarii va da dreptul absolventilor sa practice meseria de Operator RSVTI – Responsabil cu supravegherea tehnica a instalatiilor si echipamentelor din domeniul ISCIR.

Detalii curs Operator RSVTI – Responsabil cu supravegherea tehnica a instalatiilor si echipamentelor din domeniul ISCIR, Modulul A & Modulul B

SCOPUL CURSULUI

Cursul de Operator RSVTI – Responsabil cu supravegherea tehnica a instalatiilor si echipamentelor din domeniul ISCIR, Modulul A & Modulul B autorizat ISCIR este o cerinta legislativa obligatorie.

Persoanele fizice sau juridice care detin/utilizeaza instalatii/echipamente din domeniul reglementat ISCIR au obligatia sa foloseasca pentru deservirea acestora, doar personal autorizat. Autorizarea personalului se face in urma parcurgerii unui curs de formare profesionala specific si a sustinerii examenului final. Deservirea si supravegherea instalatiilor/echipamentelor specifice, fara calificarea necesara poate conduce la producerea de avarii si accidente majore, afectand viata sau sanatatea oamenilor ori mediul. Nerespectarea dispozitiilor legale in vigoare constituie, de asemenea, contraventie si se sancţioneaza cu amenda, conform Legii nr.64/2008 privind functionarea in conditii de siguranta a instalatiilor sub presiune, instalatiilor de ridicat si a aparatelor consumatoare de combustibil.

Programele de instruire pentru ocupatia Operator RSVTI – Responsabil cu supravegherea tehnica a instalatiilor si echipamentelor din domeniul ISCIR se efectueaza conform Ordinului nr. 130/2011:
1. Modulul A – se efectueaza in vederea autorizarii ca operator responsabil cu supravegherea tehnica a instalatiilor / echipamentelor din domeniul ISCIR- operator RSVTI,
2. Modulul B se efectueaza in vederea prelungirii valabilitatii autorizatiei ISCIR de Operator RSVTI.

Certificatele de absolvire pentru ocupatia de Operator RSVTI – Responsabil cu supravegherea tehnica a instalatiilor si echipamentelor din domeniul ISCIR si adeverinta de absolvire a cursului, necesara pentru prelungirea valabilitatii autorizatiei, sunt eliberate de Furnizorul de formare profesionala (Organism de certificare standarde internationale, acreditat international, companie multinationala) si sunt recunoscute de Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale.

Impreuna cu certificatul de absolvire se elibereaza si autorizatia ISCIR de Operator RSVTI – Responsabil cu supravegherea tehnica a instalatiilor si echipamentelor din domeniul ISCIR.

Formatori

Cursurile sunt sustinute de Furnizori de formare profesionala / traineri de renume, Organisme de Certificare nationale sau internationale, parte din grupuri multinationale cu multiple acreditari, nationale si internationale (ANC – Autoritatea Nationala de Calificari, IRCA – Registrul International al Auditorilor Certificati, ISCIR, APMG, SAAS etc.), companii nationale/internationale sau lectori de renume.

ORGANIZARE

Cursurile sunt organizate:

  • OPEN (deschise publicului) LA SALA DE CURS sau ONLINE in sistem LIVE – VIDEOCONFERINTA
  • ONLINE – DISPONIBILE 24/24 Nonstop in Platforma „Training & Certificare Personal” powered by CISEO.
  • IN-HOUSE (la sediul beneficiarului) in toate regiunile / judetele tarii:

Regiunea Bucuresti – Ilfov : Bucuresti, Ilfov.
Regiunea Centru : Brasov, Covasna, Harghita, Mures, Sibiu, Alba.
Regiunea Nord–Vest : Cluj, Bihor, Bistrita – Nasaud, Maramures, Satu Mare, Slaj.
Regiunea Nord-Est : Iasi, Bacau, Vaslui, Neamt, Botosani, Suceava.
Regiunea Sud-Est Dobrogea : Constanta, Galati, Braila, Buzau, Vrancea, Tulcea.
Regiunea Sud Muntenia: Prahova, Arges, Dambovita, Giurgiu, Ialomita, Calarasi, Teleorman.
Regiunea Sud Vest Oltenia : Valcea, Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt.
Regiunea Vest : Timis, Hunedoara, Arad, Caras – Severin.

Pentru cursurile organizate in sistem deschis publicului (open) sau online, va rugam sa vizualizati Catalogul Online de Cursuri si sa solicitati informatii & oferte de pret prin intermediul acestuia – detalii mai jos.

DATA & PRET

Pretul cursului variaza in functie de : locatia cursului, tipul acreditarii, tipul recunoasterii cursului si diplomei, emitentul diplomei (brand, renume pe piata nationala / internationala etc.), facilitati incluse (sala de curs, masa, protocol etc), lectorul care sustine cursul (experienta de lector, cu sau fara experienta de auditor / auditor sef, certificat national sau international etc.).

In cazul cursurilor open, data sustinerii cursului este influentata de numarul de cursanti inscrisi care au achitat pretul cursului.

In cazul cursurilor online disponibile nonstop, acestea pot fi accesate individual sau in echipa imediat dupa finalizarea inscrierii.

In cazul cursurilor in-house, data sustinerii cursului se stabileste la data semnarii contractului si transmiterii tuturor documentelor necesare, dar cu cel putin 30 – 45 zile inainte de data de incepere a cursului.

Pasi inscriere Cursuri Standarde Internationale organizate in sistem open (deschis publicului)

1.VIZUALIZEAZA CALENDARUL & PRETURILE 

Pentru a vizualiza Calendarul & Preturile cursurilor, te rugam sa completezi formularul „Solicita cursuri pentru tine sau echipa ta”.

Apoi, verifica-ti email-ul (inclusiv folderul Spam!) si urmeaza indicatiile primite, cu datele tale de acces in catalogul de cursuri CISEO.

2. SOLICITA DETALII:

Dupa ce te loghezi in contul tau, trimite rapid si simplu, direct din catalog, cereri de informare, pentru a primi pe email detalii complete (data, pret etc.) despre fiecare curs care te intereseaza.

Poti sa folosesti butonul rapid „MA INTERESEAZA” sau rubrica „FOLOSESTE-TI CONTUL! OBTINE INFORMATII PE E-MAIL:” ca sa obtii oferte pe loc, cu detalii complete pentru fiecare curs care te intereseaza, pe tine sau echipa ta.

3. FINALIZEAZA PROCESUL DE INSCRIERE:

Pentru a te inscrie, va fi necesar sa ne transmiti pe e-mail acordul de participare la curs, completat si semnat.

Te vom ghida pas cu pas, pe e-mail, pentru a finaliza cu succes procesul de inscriere.

Te rugam sa iti verifici in permanenta e-mailul (inclusiv folderul Spam / Junk). Iti vom trimite detalii despre cum sa accesezi catalogul online oricand vei dori, pasii pe care sa-i urmezi pentru a obtine informatii pe email sau a-ti rezerva locul la curs, precum si pasii necesari pentru a finaliza cu succes inscrierea.

Iti multumim si te asteptam cu drag la curs,

Echipa CISEO