Curs Operator RSVTI – Responsabil cu supravegherea tehnica a instalatiilor si echipamentelor din domeniul ISCIR, Modulul A & Modulul B

DENUMIRE CURSCurs Operator RSVTI – Responsabil cu supravegherea tehnica a instalatiilor si echipamentelor din domeniul ISCIR – Modulul A, autorizat ISCIRCurs Operator RSVTI – Responsabil cu supravegherea tehnica a instalatiilor si echipamentelor din domeniul ISCIR – Modulul B, autorizat ISCIR
STANDARDOperator RSVTI Operator RSVTI
CUI SE ADRESEAZA CURSULCursul de Operator RSVTI – Responsabil cu supravegherea tehnica a instalatiilor si echipamentelor din domeniul ISCIR – Modulul A autorizat ISCIR se adreseaza tuturor persoanelor fizice sau persoanelor juridice de
drept public sau privat care detin si exploateaza instalatii si echipamente supuse controlului ISCIR si care au obligatia sa numeasca un operator RSVTI.

Programele de instruire pentru operatori RSVTI – Modulul B se adreseaza Operatorilor autorizaţi RSVTI care doresc prelungirea valabilitatii autorizatiei si pe care o pot obtine doar daca participa la un program de instruire in domeniu, in ultimul an de valabilitate a autorizaţiei, conform prevederilor Ordinului Nr. 130/2011.

TIP CURSCursurile de autorizare Operator RSVTI – Responsabil cu supravegherea tehnica a instalatiilor si echipamentelor din domeniul ISCIR, (Modulul A & Modulul B) sunt autorizate de ISCIR si recunoscute de catre Ministerul Muncii.Stagiile de instruire Operator RSVTI – Responsabil cu supravegherea tehnica a instalatiilor si echipamentelor din domeniul ISCIR, (Modulul A & Modulul B) sunt autorizate de ISCIR si recunoscute de catre Ministerul Muncii.
DURATA CURSCurs Operator RSVTI – Responsabil cu supravegherea tehnica a instalatiilor si echipamentelor din domeniul ISCIR, Modulul A: 16 ore.
Curs Operator RSVTI – Responsabil cu supravegherea tehnica a instalatiilor si echipamentelor din domeniul ISCIR, Modulul B: 12 ore.
CONDITII DE PARTICIPARE LA CURSPentru participarea la cursul de instruire Operator RSVTI – Responsabil cu supravegherea tehnica a instalatiilor si echipamentelor din domeniul ISCIR, Modulul A sunt necesare studiile superioare sau medii tehnice absolvite.
Persoanele care au studii medii tehnice vor anexa obligatoriu la dosar dovada ca au o vechime de minimum 2 ani in domenii reglementate de ISCIR (de ex.: adeverinţa, copie fisa post, copie carnet de munca).

Pentru participarea la cursul de instruire Operator RSVTI – Responsabil cu supravegherea tehnica a instalatiilor si echipamentelor din domeniul ISCIR – Modulul B , este necesara participarea anterioara la cursul de Operator RSVTI – Responsabil cu supravegherea tehnica a instalatiilor si echipamentelor din domeniul ISCIR – Modulul A si obtinerea autorizatiei ISCIR.
TIP DIPLOMAModul A: Autorizatia ISCIR de Operator RSVTI – Responsabil cu supravegherea tehnica a instalatiilor si echipamentelor din domeniul ISCIR.

Modul B: Adeverinta de absolvire a cursului, necesara pentru prelungirea valabilitatii autorizatiei de Operator RSVTI – Responsabil cu supravegherea tehnica a instalatiilor si echipamentelor din domeniul ISCIR.
RECUNOASTERE DIPLOMACertificatele obtinute in urma cursului de Operator RSVTI – Responsabil cu supravegherea tehnica a instalatiilor si echipamentelor din domeniul ISCIR, Modulul A sunt recunoscute pe plan national si in Uniunea Europeana.
Obtinerea certificarii va da dreptul absolventilor sa practice meseria de Operator RSVTI – Responsabil cu supravegherea tehnica a instalatiilor si echipamentelor din domeniul ISCIR.

Certificatele obtinute in urma cursului de Operator RSVTI – Responsabil cu supravegherea tehnica a instalatiilor si echipamentelor din domeniul ISCIR, Modulul B sunt recunoscute pe plan national si in Uniunea Europeana.
Obtinerea certificarii va da dreptul absolventilor sa practice meseria de Operator RSVTI – Responsabil cu supravegherea tehnica a instalatiilor si echipamentelor din domeniul ISCIR.

Detalii curs Operator RSVTI – Responsabil cu supravegherea tehnica a instalatiilor si echipamentelor din domeniul ISCIR, Modulul A & Modulul B

SCOPUL CURSULUI

Cursul de Operator RSVTI – Responsabil cu supravegherea tehnica a instalatiilor si echipamentelor din domeniul ISCIR, Modulul A & Modulul B autorizat ISCIR este o cerinta legislativa obligatorie.

Persoanele fizice sau juridice care detin/utilizeaza instalatii/echipamente din domeniul reglementat ISCIR au obligatia sa foloseasca pentru deservirea acestora, doar personal autorizat. Autorizarea personalului se face in urma parcurgerii unui curs de formare profesionala specific si a sustinerii examenului final. Deservirea si supravegherea instalatiilor/echipamentelor specifice, fara calificarea necesara poate conduce la producerea de avarii si accidente majore, afectand viata sau sanatatea oamenilor ori mediul. Nerespectarea dispozitiilor legale in vigoare constituie, de asemenea, contraventie si se sancţioneaza cu amenda, conform Legii nr.64/2008 privind functionarea in conditii de siguranta a instalatiilor sub presiune, instalatiilor de ridicat si a aparatelor consumatoare de combustibil.

Programele de instruire pentru ocupatia Operator RSVTI – Responsabil cu supravegherea tehnica a instalatiilor si echipamentelor din domeniul ISCIR se efectueaza conform Ordinului nr. 130/2011:
1. Modulul A – se efectueaza in vederea autorizarii ca operator responsabil cu supravegherea tehnica a instalatiilor / echipamentelor din domeniul ISCIR- operator RSVTI,
2. Modulul B se efectueaza in vederea prelungirii valabilitatii autorizatiei ISCIR de Operator RSVTI.

Certificatele de absolvire pentru ocupatia de Operator RSVTI – Responsabil cu supravegherea tehnica a instalatiilor si echipamentelor din domeniul ISCIR si adeverinta de absolvire a cursului, necesara pentru prelungirea valabilitatii autorizatiei, sunt eliberate de Furnizorul de formare profesionala autorizat ISCIR si sunt recunoscute de Ministerul Muncii.

Impreuna cu certificatul de absolvire se elibereaza si autorizatia ISCIR de Operator RSVTI – Responsabil cu supravegherea tehnica a instalatiilor si echipamentelor din domeniul ISCIR.

Formatori

Cursurile sunt sustinute de Furnizori de formare profesionala / traineri de renume, Organisme de Certificare nationale sau internationale, parte din grupuri multinationale cu multiple acreditari, nationale si internationale, companii nationale/internationale sau lectori de renume.

ORGANIZARE

Cursurile din catalogul CISEO sunt organizate:

  • LIVE – VIDEOCONFERINTA/LA SALA in sistem deschis publicului (OPEN). Cursurile se tin dupa ce se formeaza grupa minima de cursanti, intr-o perioada planificata si cu program zilnic fix 8 ore/zi, 3 – 5 zile in functie de curs.
  • ONLINE – in Platforma „Training & Certificare Personal” powered by CISEO, in format STUDIU INDIVIDUAL & interactiune cu lector, la cerere. Cursantii incep cursul imediat ce se inscriu, fara sa astepte formarea unei grupe si fara sa aiba un program fix. 
  • ONLINE – in aplicatiile furnizorilor de formare profesionala (cursuri internationale in engleza/franceza/germana/spaniola etc.). Cursantii incep cursul imediat ce se inscriu, fara sa astepte formarea unei grupe si fara sa aiba un program fix.

DATA & PRET

In general, pretul cursului variaza in functie de: tipul cursului, tipul acreditarii, tipul recunoasterii cursului si diplomei, emitentul diplomei (brand, renume pe piata nationala / internationala etc.), facilitati incluse, lectorul care sustine cursul (experienta de lector, auditor / auditor sef etc.)

In cazul cursurilor open, data sustinerii cursului este influentata de numarul de cursanti inscrisi care au achitat pretul cursului.

In cazul cursurilor online disponibile nonstop, acestea pot fi accesate individual sau in echipa imediat dupa finalizarea inscrierii, deci nu este planificata o data anume.

Portofoliu Clienti CISEO: