Curs Auditor SA 8000, Bucuresti ( Responsabilitate Sociala)

DENUMIRE CURSCurs Auditor SA 8000 – Responsabilitate Sociala (SAAS) Bucuresti
STANDARD & EDITIESA8000 : 2014 – Sistemul de Management al Responsabilitatii Sociale
TIP CURSCurs acreditat de SAAS – Social Accountability Accreditation Services: http://www.saasaccreditation.org
TIP DIPLOMADiploma de Auditor SA 8000 – Responsabilitate Sociala, acreditata SAAS – Social Accountability Accreditation Services.
RECUNOASTERE DIPLOMADiploma acreditata SAAS este recunoscuta la nivel international si national.
DURATA CURS5 zile
ORASBUCURESTI.

Cursurile de formare Auditor SA8000 sunt organizate in sistem public (open) si in alte orase.

Cursurile pot fi tinute si in sistem in-house (la sediul beneficiarului).

Detalii Curs Auditor SA 8000 Bucuresti

CUI SE ADRESEAZA ACEST CURS?

Acest curs este parte a unui program amplu de training propus de SAI persoanelor implicate si responsabile de auditarea unui Sistem de Management pentru Responsabilitate Sociala SA8000.

Astfel, acest curs se adreseaza:
# Auditorilor de terta parte pentru sisteme de management, care doresc sa se califice ca auditori SA 8000;
# Auditorilor cu experienta care doresc sa devina auditori sef de terta parte pentru SA 8000;
# Consultantilor care doresc sa aprofundeze cerintele acestui referential;
# Responsabililor sistemelor de management/specialistilor in sisteme de management/ auditorilor interni care doresc sa aprofundeze cerintele standardului SA 8000 : 2014 sau sa abordeze audituri de responsabilitate sociala;
# Organizatiilor care doresc sa dezvolte si sa imbunatateasca sistemul propriu de management al responsabilitatii sociale.

OBIECTIVE

 • Formarea de auditori care se pregatesc pentru nivelul de auditor de terţă parte, precum si pregatirea personalului implicat în proiectarea unui Sistem de Management pentru Responsabilitate sociala –SA 8000.

CONTINUT

 • principii si vocabular
 • abordarea conceptelor de globalizare, etica de afaceri, drepturile omului si instrumente internationale pentru drepturile omului.
 • cerintele standardului SA 8000:2014, respectiv:
  • prezentarea cerintelor
  • interpretarea cerintelor
  • studii de caz
 • documentaţia pentru un sistem de management al responsabilitatii sociale
 • principii de auditare, auditul intern, de terta parte in baza SA 8000:2014
 • proceduri/ tehnici specifice unui sistem de management in baza SA 8000:2014 (relatia cu contractorii, comunicare, consultare)
 • sisteme de management implicate.

DESPRE STANDARDUL SA8000®:2014

Standardul SA8000, emis de SAI si unul dintre cele mai proeminente standarde sociale din lume, este un instrument de implementare a standardelor internationale de munca ce protejeaza lucratorii de-a lungul fiecarei etape din lantul de aprovizionare.

Standardul SA8000 este documentul central al activitatii SAI. Este unul dintre primele standarde de certificare sociala care defineste cerintele pe care trebuie sa le indeplineasca o organizatie in privinta stabilirii sau imbunatatirii drepturilor muncitorilor, a conditiilor de la locul de munca si ale unui sistem de management eficace.

Elementele fundamentale ale acestui standard sunt bazate pe Declaratia ONU a Drepturilor Omului, conventiile ILO, normele internationale ale drepturilor omului si legislatia nationala a muncii.

SA8000 este un sistem de management care ajuta la stabilirea unor structuri si proceduri pe care companiile trebuie sa le adopte pentru a se asigura ca respecta normele acestui standard. Astfel, orice organizatie doreste sa se conformeze SA8000 o va face adoptand politici si proceduri care protejeaza drepturile fundamentale ale angajatului sau.

SA8000:2014 este cea mai recenta versiune a standardului SA8000. Cu scopul de a ajuta organizatiile sa construiasca si sa mentina sisteme puternice de management, astfel putand fi si certificate SA8000, SA8000:2014 include procesul de certificare sociala Fingerprint®, care se concentreaza asupra integritatii si eficientei certificarii SA8000.

Mai multe detalii despre acest standard va invitam sa cititi si accesand http://www.sa-intl.org/.

Despre SASS – Social Accountability Accreditation Services

SAAS este o organizatie independenta care acrediteaza si supravegheaza Organismele de Certificare si Furnizorii de cursuri cu scopul de a se asigura ca specializarea SA8000 este livrata intr -un mod coerent si profesional.

SAAS este singurul organism de acreditare la nivel mondial a carui misiune este de a sprijini punerea in aplicare a standardelor sociale și de munca – acest lucru realizandu-se prin intermediul serviciilor de supraveghere si de evaluare concepute pentru a constata competenta sistemelor de audit si a auditorilor individuali.

Mai multe detalii despre SAAS puteti gasi accesand http://www.saasaccreditation.org/.

Formatori

Cursurile sunt sustinute de Furnizori de formare profesionala / traineri de renume, Organisme de Certificare nationale sau internationale, parte din grupuri multinationale cu multiple acreditari, nationale si internationale (ANC – Autoritatea Nationala de Calificari, IRCA – Registrul International al Auditorilor Certificati, ISCIR, APMG, SAAS etc.), companii nationale/internationale sau lectori de renume.

ORGANIZARE

Cursurile sunt organizate:

 • OPEN (deschise publicului) LA SALA DE CURS sau ONLINE in sistem LIVE – VIDEOCONFERINTA
 • ONLINE – DISPONIBILE 24/24 Nonstop in Platforma „Training & Certificare Personal” powered by CISEO.
 • IN-HOUSE (la sediul beneficiarului) in toate regiunile / judetele tarii:

Regiunea Bucuresti – Ilfov : Bucuresti, Ilfov.
Regiunea Centru : Brasov, Covasna, Harghita, Mures, Sibiu, Alba.
Regiunea Nord–Vest : Cluj, Bihor, Bistrita – Nasaud, Maramures, Satu Mare, Slaj.
Regiunea Nord-Est : Iasi, Bacau, Vaslui, Neamt, Botosani, Suceava.
Regiunea Sud-Est Dobrogea : Constanta, Galati, Braila, Buzau, Vrancea, Tulcea.
Regiunea Sud Muntenia: Prahova, Arges, Dambovita, Giurgiu, Ialomita, Calarasi, Teleorman.
Regiunea Sud Vest Oltenia : Valcea, Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt.
Regiunea Vest : Timis, Hunedoara, Arad, Caras – Severin.

Pentru cursurile organizate in sistem deschis publicului (open) sau online, va rugam sa vizualizati Catalogul Online de Cursuri si sa solicitati informatii & oferte de pret prin intermediul acestuia – detalii mai jos.

DATA & PRET

Pretul cursului variaza in functie de : locatia cursului, tipul acreditarii, tipul recunoasterii cursului si diplomei, emitentul diplomei (brand, renume pe piata nationala / internationala etc.), facilitati incluse (sala de curs, masa, protocol etc), lectorul care sustine cursul (experienta de lector, cu sau fara experienta de auditor / auditor sef, certificat national sau international etc.).

In cazul cursurilor open, data sustinerii cursului este influentata de numarul de cursanti inscrisi care au achitat pretul cursului.

In cazul cursurilor online disponibile nonstop, acestea pot fi accesate individual sau in echipa imediat dupa finalizarea inscrierii.

In cazul cursurilor in-house, data sustinerii cursului se stabileste la data semnarii contractului si transmiterii tuturor documentelor necesare, dar cu cel putin 30 – 45 zile inainte de data de incepere a cursului.

Pasi inscriere Cursuri Standarde Internationale organizate in sistem open (deschis publicului)

1.VIZUALIZEAZA CALENDARUL & PRETURILE 

Pentru a vizualiza Calendarul & Preturile cursurilor, te rugam sa completezi formularul „Solicita cursuri pentru tine sau echipa ta”.

Apoi, verifica-ti email-ul (inclusiv folderul Spam!) si urmeaza indicatiile primite, cu datele tale de acces in catalogul de cursuri CISEO.

2. SOLICITA DETALII:

Dupa ce te loghezi in contul tau, trimite rapid si simplu, direct din catalog, cereri de informare, pentru a primi pe email detalii complete (data, pret etc.) despre fiecare curs care te intereseaza.

Poti sa folosesti butonul rapid „MA INTERESEAZA” sau rubrica „FOLOSESTE-TI CONTUL! OBTINE INFORMATII PE E-MAIL:” ca sa obtii oferte pe loc, cu detalii complete pentru fiecare curs care te intereseaza, pe tine sau echipa ta.

3. FINALIZEAZA PROCESUL DE INSCRIERE:

Pentru a te inscrie, va fi necesar sa ne transmiti pe e-mail acordul de participare la curs, completat si semnat.

Te vom ghida pas cu pas, pe e-mail, pentru a finaliza cu succes procesul de inscriere.

Te rugam sa iti verifici in permanenta e-mailul (inclusiv folderul Spam / Junk). Iti vom trimite detalii despre cum sa accesezi catalogul online oricand vei dori, pasii pe care sa-i urmezi pentru a obtine informatii pe email sau a-ti rezerva locul la curs, precum si pasii necesari pentru a finaliza cu succes inscrierea.

Iti multumim si te asteptam cu drag la curs,

Echipa CISEO