Curs Auditor Extern ISO 22000 Brasov ( Sistemul de Management al Sigurantei Alimentare )
TIPUL CURSULUI | Curs Auditor Sef / Auditor de Terta Parte / Auditor Extern ISO 22000 Brasov |
---|---|
STANDARDUL | ISO 22000 – Sistemul de Management al Sigurantei Alimentare |
ACREDITARE | Curs acreditat de IRCA – Registrul International al Auditorilor Certificati (http://www.irca.org/) |
EMITENT DIPLOMA | Furnizor de formare profesionala – Organism de certificare standarde internationale, acreditat international, companie multinationala. |
TIP DIPLOMA | Diploma de Auditor Sef / Auditor de Terta Parte / Auditor Extern ISO 22000 – Sistemul de Management al Sigurantei Alimentare, acreditata IRCA. |
RECUNOASTERE | Diploma acreditata IRCA este recunoscuta la nivel international si national. |
LOCATIE CURS | BRASOV.
Cursurile de formare Auditor Sef / Auditor de Terta Parte / Auditor Extern ISO 22000 (IRCA) sunt organizate in sistem public (open) si in alte orase. Cursurile pot fi tinute si in sistem in-house (la sediul beneficiarului). |
DURATA CURS | 5 zile |
DATA & PRET CURS | Organizarea cursului este influentata de numarul de cursanti inscrisi care au achitat pretul cursului.
Pretul cursului variaza in functie de : locatia cursului, tipul acreditarii, tipul recunoasterii cursului si diplomei, emitentul diplomei (brand, renume pe piata nationala / internationala etc.), facilitati incluse (sala de curs, masa, protocol etc), lectorul care sustine cursul (experienta de lector, cu sau fara experienta de auditor / auditor sef, certificat national sau international etc.). |
Detalii Curs Auditor Sef / Auditor de Terta Parte / Auditor Extern ISO 22000 Brasov
CUI SE ADRESEAZA ACEST CURS
• Personalul companiei desemnat pentru efectuarea auditurilor de prima şi/sau secunda parte cu privire la Sistemul de Management al Sigurantei Alimentului
• Şefii companiei responsabili pentru coordonarea, gestionarea şi punerea in aplicare a Sistemului de Management al Sistemul de Management al Sigurantei Alimentului
• Proiectanţi şi consultanţi pentru Sistemele de Management al Sigurantei Alimentului
• Organizaţiilor aflate in faza de proiectare şi implementare a SMSA in baza ISO 22000, care doresc sa işi formeze personal calificat pentru proiectarea SMSA, formarea auditorilor interni si efectuarea auditurilor
• Persoanelor care doresc sa devina auditori de terţa parte inregistrati IRCA ( Registrul International al Auditorilor Certificati) pentru ISO 22000.
OBIECTIVE
• Pregatirea personalului implicat in proiectarea, documentarea şi monitorizarea unui Sistem de Management al Siguranţei Alimentului, conform cerinţelor ISO 22000.
• Cunoasterea cerinţelor standardului ISO 22000
• Dobandirea şi exersarea abilitaţilor necesare pentru efectuarea auditurilor;
• Buna cunoastere a metodologiei de organizare şi desfaşurare a unui audit intern si extern
• Descrierea scopului si structurii ISO 22000:2005, facand referire la procesele din lantul alimentar si la modelul unui sistem de siguranta alimentara pe baza unei analize a riscurilor.
CONTINUT
• Prezentarea familiei de standarde ISO 22000, elemente cheie
• Cerintele standardului ISO 22000:2005
• Principiile şi conceptele de baza ale HACCP
• Relaţia BRC/ IFS/ SQF/ HACCP; GAP/ GMP/ GHP
• Cerinţe legislative naţionale şi internaţionale
• Analiza riscurilor şi a masuri preventive
• Identificarea punctelor critice de control, stabilirea nivelurilor ţinta şi a limitelor critice
• Efectuarea practica a unui audit
• Tehnici de comunicare in cadrul auditului
• Monitorizarea proceselor, politici, obiective, imbunatatire continua
• Insuşirea cunoştinţelor teoretice şi practice privind procesul de audit conform ISO 19011
CONDITII DE PARTICIPARE
Conditie prealabila de participare la acest curs: o buna cunoastere a principiilor sistemelor de management si a standardului de referinta si/sau cel putin 6 luni de experienta profesionala in sectorul respectiv.
CERTIFICAT
Pe tot parcursul cursului, performanta fiecarui cursant este evaluata in functie de sarcini, discutii, prezentari, contributii personale, sarcini indeplinite, gestionarea optima a timpului si punctualitate.
Toti participantii vor primi un certificat de participare.
Participantii care promoveaza examenul final vor primi certificatul de „Auditor/Auditor sef al Sistemelor de Management al Sigurantei Alimentare”, recunoscut la nivel international, care indeplineste cerinta de formare necesara inregistrarii ca auditor la nivelul corespunzator in IRCA (www.irca.org).