Curs Auditor Intern ISO 50001 Brasov ( Sistemul de Management al Energiei)

TIPUL CURSULUICURS AUDITOR ISO 50001 BRASOV
STANDARDULISO 50001 – Sistemul de Management al Energiei
ACREDITARECurs acreditat de organismul de certificare international ce emite diploma.
EMITENT DIPLOMAFurnizor de formare profesionala – Organism de certificare standarde internationale, companie multinationala.
TIP DIPLOMADiploma de Auditor Intern ISO 50001 – Sistemul de Management al Energiei
RECUNOASTEREDiploma recunoscuta in domeniul Standardelor Internationale.
LOCATIE CURSBRASOV.

Cursurile de formare Auditor Intern ISO 50001 sunt organizate in sistem public (open) si in alte orase.

Cursurile pot fi organizate si in sistem in-house (la sediul beneficiarului).

DURATA CURS3 zile
DATA & PRET CURSOrganizarea cursului este influentata de numarul de cursanti inscrisi care au achitat pretul cursului.

Pretul cursului variaza in functie de : locatia cursului, tipul acreditarii, tipul recunoasterii cursului si diplomei, emitentul diplomei (brand, renume pe piata nationala / internationala etc.), facilitati incluse (sala de curs, masa, protocol etc), lectorul care sustine cursul (experienta de lector, cu sau fara experienta de auditor / auditor sef, certificat national sau international etc.).

Detalii Curs Auditor Intern ISO 50001 Brasov

Scopul acestui curs este sa le ofere participantilor cunostintele si abilitatile necesare pentru efectuarea auditurilor interne privind sistemul de management al energiei si sa contribuie la imbunatatirea continua a sistemului de management.
Cursul urmareste dobandirea de cunostinte si abilitati in vederea efectuarii auditurilor sistemelor de management al energiei in conformitate cu standardul ISO 50001:2011, structurarea unui sistem eficient de management al energiei şi impactul pe care aceasta il poate avea asupra reducerii consumului si costurilor energetice.

Aproximativ 80% din consumul de energie al Uniunii Europene provine din combustibilii fosili: petrol, gaze naturale si carbune. Impactul produs asupra mediului de utilizarea acestora, la care se adauga problemele de securitate si repercursiunile economice inevitabile, impun o folosire mai rationala si un management global mai performant al energiei, care sunt factori esentiali pentru realizarea dezvoltarii durabile.
Standardul SR EN ISO 50001 “Sisteme de management al energiei – Cerinte si ghid de utilizare” raspunde acestor necesitati. Din punctul de vedere al energiei, acest standard vine in completarea a doua standarde binecunoscute, SR EN ISO 9001 privind sistemele de management al calitatii si ISO 14001 privind sistemele de management de mediu, fiind compatibil cu acestea si avand la baza principii comune.
Cerintele SR EN ISO 50001 sunt usor de integrat in sistemul de management global existent la nivelul organizatiilor, iar prin aplicarea sa se obtine cadrul unei abordari sistematice pentru a imbunatati eficienta energetica, modul de utilizare al energiei si a reduce consumul de energie.
Aplicabilitatea unui astfel de standard este generala, fiind posibil de abordat de catre orice tip de organizatie, indiferent de marimea si profilul acesteia, indiferent de tipurile de energie utilizate, de conditiile geografice in care isi desfasoara activitatea etc. In acelasi timp insa, aplicarea poate diferi in functie de complexitatea sistemului, nivelul de documentare si resursele disponibile.

CUI SE ADRESEAZA ACEST CURS

Acest curs este ideal daca sunteti responsabil pentru sistemul de management al organizatiei din care faceti parte sau daca vi se solicita sau intentionati sa efectuati audituri interne in domeniul magementului energiei.

OBIECTIVE

Cursul de instruire pentru formare “Auditori interni ai sistemelor de management al energiei in conformitate cu cerintele standardului SR EN ISO 50001:2011 – Sistemul de Management al Energiei (SME) – Cerinte si ghid de utilizare” are ca obiective:
– familiarizarea cu cerintele standardului de referinta si interpretarea acestora prin prisma auditorului de mediu
– intelegerea modului in care interactioneaza elementele sistemului de management al energiei
– facilizarea implementarii SME si estimarea efortului necesar pentru detinerea unui SME certificabil
– dobandirea cunostintelor necesare pentru efectuarea auditului SME.

CONTINUT

Cursul este structurat pe 4 sectiuni care abordeaza:
• clarificarea cerintelor standardului SR EN ISO 50001:2011 si evaluarea conformitatii pe baza acestor cerinte din perspectiva auditorului (notiuni privind managementul energiei; elementele SME examinate de auditor pe baza referentialului SR EN ISO 50001:2011; concepte generale si detalii despre auditul SME)
• unele elemente legislative relevante pentru SME si auditul acestuia
• aspecte tehnice privind managementul energiei
• considerente despre auditul de certificare al SME, adica cum sa planificati, sa conduceti si sa raportati un audit intern.

Printre beneficiile conferite de cunoasterea si adoptarea unui sistem de management al energiei se numara:
– utilizarea mai eficienta a surselor de energie disponibile
– cresterea competitivitatii
– reducerea costurilor
– reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera si a impacturilor de mediu asociate.

CERTIFICAT

Toti participantii vor primi un certificat de participare. Participantii care promoveaza examenul final vor primi certificatul de Auditor intern pentru sistemul de management al energiei ISO 50001:2011

Pasi inscriere curs Auditor Intern ISO 50001 Brasov

1.SOLICITA DETALII :

Pentru a vizualiza Calendarul & Preturile cursurilor, te rugam sa completezi formularul de mai jos „Solicita curs pentru tine sau echipa ta” si vei fi redirectionat imediat catre Catalogul online de cursuri CISEO.

2. REZERVA-TI ONLINE LOCUL LA CURS:

Urmeaza indicatiile primite pe e-mail pentru a te inscrie gratuit la catalogul de cursuri CISEO si apoi rezerva online locuri la cursurile care te intereseaza pe tine sau echipa ta.

3. FINALIZEAZA PROCESUL DE INSCRIERE:

Te vom ghida pas cu pas, pe e-mail, pentru a finaliza cu succes procesul de inscriere.

Te rugam sa iti verifici in permanenta e-mailul (inclusiv folderul Spam / Junk). Iti vom trimite detalii despre cum sa accesezi catalogul online oricand vei dori, pasii pe care sa-i urmezi pentru a-ti rezerva locul la curs, precum si pasii necesari pentru a finaliza cu succes inscrierea.

Iti multumim si te asteptam cu drag la curs,

Echipa CISEO