CISEO – Pastila Info News Nr. 83

Stiai ca…

… Standardul international ISO/IEC TR 24372:2021 TEHNOLOGIA INFORMATIEI – Inteligenta Artificiala (IA) este destinat sa ajute utilizatorii sa inteleaga caracteristicile si abordarile computationale utilizate in IA?

Noul standard ISO 22341:2021 a fost publicat de ISO in decembrie 2021 (prima editie), fiind pregatit de Comitetul tehnic ISO/IEC JTC 1/SC 42 Inteligenta artificiala.

ISO/IEC TR 24372:2021 ofera o imagine de ansamblu asupra stadiului actual al tehnicii abordarilor computationale pentru sistemele IA, descriind:

a) principalele caracteristici computationale ale sistemelor IA;
b) principalii algoritmi si abordari utilizate in sistemele IA, facand referire la cazurile de utilizare continute in ISO/IEC TR 24030.

Produsele, sistemele si solutiile legate de inteligenta artificiala (IA) au devenit mai frecvente in ultimii ani datorita imbunatatirilor rapide de software si hardware care sporesc performanta computationala, capacitatile de stocare a datelor si latimea de banda a retelei.

Intentia standardului ISO/IEC TR 24372:2021 este de a analiza metodele si abordarile computationale din cadrul sistemelor IA.

Pe baza standardelor ISO/IEC 22989, ISO/IEC 23053 si ISO/IEC TR 24030, acest standard – ISO/IEC TR 24372:2021 – ofera o descriere a caracteristicilor unui sistem AI si a abordarilor sale computationale.
Ilustrarea abordarilor computationale in sistemele IA include atat metode de invatare automata, cat si metode de invatare non-automata.

Oferind o imagine de ansamblu asupra diferitelor tehnologii utilizate de sistemele IA, prezentul standard este destinat sa ajute utilizatorii sa inteleaga caracteristicile si abordarile computationale utilizate in IA.

Standardele pot fi achizitionate de la membrul ISO national pentru fiecare tara sau magazinul ISO.

by CISEO® Agentia pentru Certificare & Implementare Standarde Europene in Organizatii

www.ciseo.ro

It was useful for you? Share it if you LIKE it!

CITESTE TOATE PASTILELE CISEO

Pastila CISEO nr. 7 – Primul standard ISO a fost publicat in anul 1951

CISEO Info News Nr. 7 Stiai ca… …primul standard ISO a…