CISEO – Pastila Info News Nr. 88

Stiai ca…

… ISO/IEC 27005, standardul international care se concentreaza pe managementul riscurilor de securitate a informatiilor, a fost actualizat in octombrie 2022?

Recent, ISO a publicat in octombrie 2022 o noua versiune a standardului ISO/IEC 27005: ISO/IEC 27005:2022 Securitatea informatiilor, securitatea cibernetica si protectia vietii private – Managementul riscurilor de securitate a informatiei. Aceasta noua versiune aduce mai multe imbunatatiri care ajuta organizatiile sa isi protejeze informatiile si sa reduca riscurile de securitate din acest domeniu.

Principala imbunatatire adusa de noul standard priveste modul cum organizatiile pot identifica si evalua mai precis amenintarile si vulnerabilitatile asociate cu securitatea informatiilor. Aceasta ofera o baza mai solida pentru deciziile lor de management al riscurilor, astfel incat sa poata proteja mai bine informatiile lor si sa reduca riscurile.

Noul standard ofera, de asemenea, o mai mare flexibilitate in ceea ce priveste evaluarea riscurilor. Acest lucru inseamna ca organizatiile pot adapta abordarea lor de management al riscurilor in functie de nevoile lor specifice. De exemplu, pot utiliza metodologii si instrumente de evaluare a riscurilor specifice pentru domeniile lor de afaceri sau pentru tipurile lor de date sau informatii.

ISO/IEC 27005:2022 ofera, de asemenea, o mai buna integrare a procesului de evaluare a riscurilor cu alte procese de management al securitatii informatiilor, cum ar fi managementul incidentelor si managementul continuitatii afacerilor. Acest lucru ajuta organizatiile sa abordeze in mod integrat riscurile de securitate a informatiilor si sa ia masuri adecvate pentru a le reduce.

In concluzie, noul standard ISO/IEC 27005:2022 aduce mai multe imbunatatiri care ajuta organizatiile sa isi protejeze informatiile si sa reduca riscurile de securitate in acest domeniu. Este important sa stii ca exista un set de standarde internationale care se concentreaza pe protejarea informatiilor si ca acestea sunt actualizate constant pentru a ramane relevante si eficiente.

Standardele pot fi achizitionate de la membrul ISO national pentru fiecare tara sau magazinul ISO.

by CISEO® Agentia pentru Certificare & Implementare Standarde Europene in Organizatii

www.ciseo.ro

It was useful for you? Share it if you LIKE it!

CITESTE TOATE PASTILELE CISEO

Pastila CISEO nr. 7 – Primul standard ISO a fost publicat in anul 1951

CISEO Info News Nr. 7 Stiai ca… …primul standard ISO…