CISEO – Pastila Info News Nr. 84

Stiai ca…

… Scopul si sustenabilitatea se afla in centrul standardului ISO 37000 Guvernanta organizatiilor. Indrumari?

Traim vremuri in schimbare rapida si provocatoare si, mai mult ca niciodata, echipele de conducere sunt chemate sa se asigure ca organizatiile lor actioneaza cu scopul, sustenabilitatea si societatea in minte.

Standardul ISO 37000 : 2021 Guvernanta organizatiilor. Indrumari
– defineste buna guvernanta ca un sistem bazat pe om prin care o organizatie este condusa, supravegheata si trasa la raspundere pentru atingerea scopului sau definit intr un mod etic si responsabil,
– clarifica rolurile distincte, dar integrate, pe care organismele de conducere si conducerea le joaca intr o organizatie,
– stabileste un limbaj, principii si practice comune care se aplica in toate organizatiile din toate domeniile.

Standardul ISO 37000 : 2021 Guvernanta organizatiilor. Indrumari este destinat partilor interesate implicate sau afectate de organizatie.

Acest standard poate fi utilizat de organizatii de toate dimensiunile, inclusiv IMM-uri, precum si de cele cu operatiuni internationale, indiferent de tipul, dimensiunea, natura activitatii si indiferent daca sunt in sectorul public, privat sau non profit.

Buna guvernanta nu numai ca are ca rezultat consolidarea increderii, ci imbunatateste performanta intreprinderilor si contribuie la integritatea sociala si de mediu .

Noul standard ISO 37000 Guvernanta organizatiilor. Indrumari ofera organizatiilor si organelor lor de conducere instrumentele de care au nevoie pentru a guverna bine, permitandu-le sa functioneze eficient in timp ce se comporta etic si responsabil.

Dezvoltat de experti si voci de incredere dintr o gama larga de organizatii din peste 70 de tari din intreaga lume, ISO 37000 reprezinta o referinta unica, acceptata la nivel global pentru toate tipurile de organizatii, indiferent de dimensiune, tip sau locatie.

Buna guvernanta nu numai ca favorizeaza un mediu de incredere, transparenta si responsabilitate, ci ajuta si la alinierea scopului unei organizatii la interesele societatii, construind relatii puternice cu partile interesate, gestionand si mentinand in acelasi timp in mod eficient resursele acesteia .

In acest fel, buna guvernanta pune bazele succesului pe termen lung al organizatiilor si ofera asigurari ca acestea contribuie la protectia si restaurarea sistemelor sociale, economice si naturale de mediu.

In concluzie, standardul ISO 37000:2021 ofera un set de principii si bune practici pentru guvernarea intreprinderilor, care pot fi aplicate in mod flexibil la orice organizatie, indiferent de dimensiune sau sector de activitate. Implementarea acestui standard poate ajuta organizatiile sa isi imbunatateasca practicile de guvernare si sa isi asigure succesul pe termen lung, intr-un mediu de afaceri tot mai complex si interconectat.

Standardele pot fi achizitionate de la membrul ISO national pentru fiecare tara sau magazinul ISO.

by CISEO® Agentia pentru Certificare & Implementare Standarde Europene in Organizatii

www.ciseo.ro

It was useful for you? Share it if you LIKE it!

CITESTE TOATE PASTILELE CISEO

Pastila CISEO nr. 7 – Primul standard ISO a fost publicat in anul 1951

CISEO Info News Nr. 7 Stiai ca… …primul standard ISO…