CISEO Info News Nr. 40

Stiai ca…

…Standardul ISO/IEC/IEEE 90003:2018 “Ingineria Software – Ghid pentru implementarea ISO 9001:2015 in domeniul software”  a fost conceput pentru a oferi indrumare organizatiilor in aplicarea ISO 9001:2015 la achizitionarea, furnizarea, dezvoltarea, functionarea si intretinerea programelor software pentru calculator si a serviciilor de asistenta conexe?

Elaborat de ISO in colaborare cu experti software din multe tari diferite, Comisia Electrotehnica Internationala (IEC) si Institutul de Inginerie Electrica si Electronica (IEEE), standardul a fost revizuit recent pentru a se alinia la cea mai recenta versiune a ISO 9001 (publicata in 2015).

Cerintele acestui standard nu sunt destinate utilizarii drept criterii de evaluare pentru certificarea sistemului de management al calitatii. Insa organizatiile din domeniu pot considera util sa puna in aplicare cerintele sale. In acest caz, poate fi utilizat atat acest document, cat si ISO 9001 drept criterii de evaluare pentru sistemele de management al calitatii din domeniul software.

by CISEO – One Stop Shop

 

www.ciseo.ro

 

It was useful for you? Share it if you LIKE it!

 

CITESTE TOATE PASTILELE CISEO

Pastila CISEO nr. 7 – Primul standard ISO a fost publicat in anul 1951

CISEO Info News Nr. 7 Stiai ca… …primul standard ISO…